Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Tanya Commandeur

Boeken van Tanya Commandeur

Tanya Commandeur studeerde Romaanse talen en culturen. Zij werkt als freelance (eind-)redacteur en vertaler voor diverse tijdschriften.

Meer over Tanya Commandeur

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Nederland

Website: Tanya Commandeur


Overzicht

  • De man die alles achterliet
  • Rosa's oorlog
  • Uit liefde, meneer Tuschinksi
  • Wallada's gasten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man die alles achterliet

Holland-Amerika, begin twintigste eeuw: David Buijser is elf jaar als zijn flamboyante vader Johannes het gezin in de steek laat, op zoek naar avontuur overzee. Jaren na zijn vertrek vindt David een koffer vol brieven waaruit blijkt dat zijn vader geprobeerd heeft het contact te behouden. David besluit zijn spoor naar New York te volgen.

Als hij daar in 1909 van de boot stapt, loopt hij een nieuwe wereld in: gebouwen die tot de wolken reiken, razendsnelle liften en een ondergrondse trein onder de Hudson. David houdt zijn doel voor ogen : de man leren kennen op wie hij zoveel zou lijken.

De man die alles achterliet is het ontroerende, gefictionaliseerde verhaal van de betovergrootvader van Tanya Commandeur.

Schrijver: Tanya Commandeur
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331145
Ebook: 9789026331305
Uitgever: Ambo | Anthos
Rosa's oorlog

Een onmogelijke liefde op de enige plek waar de Duitsers niet mochten komen tijdens de Tweede Wereldoorlog...

Augustus 1942: een jongeman spoelt aan op het Rotterdamse Katendrecht, waar de Duitse soldaten wegens een verbod op prostitueebezoek niet mogen komen. Hij wordt opgevangen in Belvédère, het roemruchte café waar beneden verboden jazz gespeeld wordt en boven onderduikers en verzetsmensen huizen.

De man is zijn geheugen kwijt: hij heeft naam noch verleden. Rosa, een Surinaamse bediende, ontfermt zich - samen met haar broertje Lucky - over de vreemdeling. Wie is hij? Wat zijn zijn afkomst en achtergrond?

Een bont gezelschap zoekt en speculeert, tot de verontrustende waarheid komt bovendrijven.

Schrijver: Tanya Commandeur
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026353758
Ebook: 9789026353765
Uitgever: Ambo | Anthos
Uit liefde, meneer Tuschinksi

Abraham Tuschinski en zijn zwagers Hermann Ehrlich en Hersch Gerschtanowitz openen in 1912 een exclusief theater voor film in de Hoogstraat in Rotterdam. Abraham is een man met visie, en vooral met lef. Zelfs in de Eerste Wereldoorlog durft hij zijn filmtheaters uit te breiden en legt hij het slecht bekendstaande buurtje Duvelshoek in Amsterdam plat om van de grond af aan een schitterend theater te bouwen.

Alles lijkt de mannen voor de wind te gaan, tot Abraham reddeloos verliefd wordt op Jet, de vrouw van zijn zwager en zakenpartner Hermann Ehrlich.

Tanya Commandeur weet in een vloeiende en meeslepende stijl het liefdesverhaal achter het wereldberoemde bioscoopimperium Tuschinski te schetsen en tegelijkertijd de tijdgeest en de grandeur van die tijd te vangen.

Schrijver: Tanya Commandeur
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026339639
Ebook: 9789026339646
Uitgever: Ambo | Anthos
Wallada's gasten

De hemelse ontmoeting tussen een opstandige filmmaker, een Somalische politica, een extremistisch nichtje en een liberale moslimprinses...

Plaats: de hemel.

Gastvrouw: Wallada, een liberale moslimprinses uit het Al-Andalus van de 11e eeuw.

Gasten: de opstandige filmmaker Theo, de Somalische politica Ayaan en haar tegenpool: het extremistische nichtje Ayda.

Onderwerp van gesprek: de islam, vrede en vrijheid.

Inzet: het lot van Wallada's oude stad Córdoba, die moet worden behoed voor een terroristische aanslag, gepland door de strijdkameraden van Ayda.

Consumpties: zeker twee pakjes Gauloises en vele, vele, vele glaasjes muntthee.

Schrijver: Tanya Commandeur
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789058314888
Uitgever: Sirene