Boekenplank:
Kies

Boeken van D.G. Compton


Overzicht

  • Als een zachte regen - The quality of mercy
  • De elektrische krokodil - The electric crocodile
  • De man met de ogen - The continuous Katherine Mortenhoe

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls een zachte regen
1989. De wereld leeft in welstand, maar de bevolkingsdichtheid wordt een steeds groter probleem.
Donald Morrison, kapitein-vlieger bij de RAF, is ingedeeld bij een Speciale Dienst, die besproeiingsvluchten uitvoert boven Engeland, in het kader van de bestrijding van een snel om zich heen grijpende, door radioactiviteit veroorzaakte ziekte. Deze 'ziekte van Van der Planck' takelt de zieke in korte tijd volledig af en is dodelijk.
Enkele merkwaardige voorvallen wekken zijn twijfel aan de ware aard van zijn werk, maar als de feiten hem onder ogen worden gebracht wil hij die liever niet kennen... Want wat zijn de consequenties?
Schrijver: D.G. Compton
Oorspronkelijke titel: The quality of mercy
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 90-229-7571-1
Uitgever: Bruna
De elektrische krokodil
Dr. Matthew Oliver krijgt een aantrekkelijke functie aangeboden op Colindale, een eerbiedwaardig wetenschappelijk instituut. De uitgebreide veiligheidsmaatregelen en de bewaking waarmee Oliver en zijn vrouw omgeven worden lijken erg overdreven... tot hij wordt ingewijd in de werkelijke functie van Colindale.
Langzaam dringt hij door alle dekmantels heen die de Bohn 507-computer omringen. Waar is - zo vraagt Oliver zich af - de grens van de kennis? Wat is het geheime doel van deze scherpzinnige en machtige computer?
Maar tegenkrachten maken zich op om de elektrische krokodil definitief te vernietigen...
Schrijver: D.G. Compton
Oorspronkelijke titel: The electric crocodile
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-229-9089-3
Uitgever: Bruna
De man met de ogen
Tegen het einde van de 20e eeuw is de samenleving sterk geordend en geautomatiseerd. De dreiging van een naderende crisis dwingt de amusementsindustrie, steeds sensationeler programma's te bedenken om het publiek te boeien. En wat is aangrijpender dan het langzame sterven van een vrouw, in de kracht van haar leven?
Rod, een succesvolle televisieverslaggever - de man met de ogen - krijgt de opdracht om de reportage te maken. Maar het drama in het leven van de vrouw grijpt hem meer aan dan de bedoeling is van de programmamakers.
Schrijver: D.G. Compton
Oorspronkelijke titel: The continuous Katherine Mortenhoe
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-229-7463-4
Uitgever: Bruna