Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Saskia de Coster

Boeken van Saskia de Coster

Saskia de Coster studeerde Germaanse talen en literatuurwetenschap in België en GGS literatuurwetenschap in Canada.

Meer over Saskia de Coster

Genre: Roman

Geboren: 1976

Geboorteland: België


Overzicht

 • Dit is van mij
 • Eeuwige roem
 • Held
 • Jeuk
 • Maart
 • Nachtouders
 • Net echt
 • Vrije val
 • Wat alleen wij horen
 • Wij en ik
 • Zusjes

E-books

 • In de rij voor de nachtboot

gedetailleerd overzicht

OverzichtDit is van mij

'Ik ben naar de plaats gegaan die jij hebt verlaten. Waar alles op je wacht. Waar de tijd steeds dezelfde seconde tikt. Waar de beelden vragen wanneer ze worden weggespoeld.'

Dit is van mij is een kristalhelder boek over het eindeloos uitstellen van keuzes en de gekte van liefde. Jakob wil Jade en Jade wil alles. Dit is van mij is een uitdagend verhaal vol humor, vertwijfeling en passie, dat uitmondt in een verbluffende ontknoping.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044614251
Ebook: 9789044626711
Uitgever: Prometheus
Eeuwige roem

Eeuwige roem is een opvallende roman over de uitzonderlijke levens van het wonderkind Babs en de topzangeres Julie, geschreven door een van de oorspronkelijkste auteurs uit het Nederlandse taalgebied.

Zowel Babs als Julie heeft het in haar jeugd niet bepaald gemakkelijk. Babs verliest op jongere leeftijd haar oudere zus, Julie wordt opgevoed door een wispelturige pleegmoeder. Als Julie de van huis weggelopen Babs tegenkomt, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap, die geen lezer onberoerd zal laten.

In hun gezamenlijke ontdekkingstocht door de wereld weten Babs en Julie zich begeleid door een stoet van opvallende personages, onder wie de hond Eveline en het duo Ruben en Michael, de mannen met de grote plannen.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044608342
Uitgever: Prometheus
Held

'Dankzij Misbaksel ontdekte ik een gevoel in mezelf waarvan ik niet wist dat mensen ertoe in staat waren. Een haat van een duizelingwekkende diepte werd aangeboord. Ik had nu een spil om mijn ego, of wat daarvoor doorging, rond te draaien. Ik was Misbaksel dankbaar.'

Misbaksel en Lien geven zichzelf als vermisten op. Ze laten zelfs bijna in eigen opdracht de posters drukken. Maar dan drijft het noodlot hen uit elkaar. Jaren later heeft een soldaat de allesverwoestende aanval op zijn hoofdkwartier overleefd, waarbij iedereen is omgekomen. Journaliste Lien moet hem opzoeken en met zijn verhaal terugkeren. Maar als Lien de naam van de soldaat verneemt, komt het verleden weer voor haar staan.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044625394
Ebook: 9789044625400
Uitgever: Prometheus
Jeuk

De bastaard Boris en zijn sprekende rat Rat zijn vastbesloten om kroonprins Carl, Boris' halfbroer, het leven onmogelijk te maken. Een rattenplaag in het rijk en de onschuldige Ada komen onverwacht goed van pas in hun meesterplan.

Jeuk is een duizelingwekkende roman die je laat binnendringen in de geest van een geniale manipulator.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044626353
Ebook: 9789044626360
Uitgever: Prometheus
Maart

De Maanden omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken. Het is een reeks om te verzamelen, koesteren en een prominente plek in je boekenkast te geven. De vormgeving vanbinnen én vanbuiten is chic aantrekkelijk. Alle omslagen worden gemaakt door dezelfde kunstenaar. Elk boekje verschijnt net voor het begin van de maand. Het houdt de lezer gezelschap terwijl de maand verstrijkt en nodigt je uit anders naar de tijd van het jaar kijken.

 1. Saskia de Coster wordt elke Maart verliefd. Maar er zijn te veel maarten geweest, te veel verliefdheden. En vooral: te veel eindes. Dit jaar zal ze er niet voor vallen. Echt waar. Kijk, het staat hier al op papier.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789493248625
Ebook: 9789493248755
Uitgever: Das Mag


Nachtouders

'Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft.'

Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide Karl op, de biologische vader van het jongetje. Ze komen terecht in een wifiloze wereld waar de natuur de wetten dicteert en waar de eilandbewoners een pijnlijk geheim over Karl delen.

Voor Saskia komt alles onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met Karl, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder? En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon?

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492478672
Ebook: 9789492478863
Uitgever: Das Mag
Net echt

Dit is een verhaal over Max, Manon en Noah. Een architect, een jurist, een dochter. Een droomhuis in het gegentrificeerde Borgerhout.

Een ogenschijnlijk perfect gezin dat uiteenvalt. Een verhaal over de kleine barsten in het fundament die niemand ooit ziet aankomen, over de deelnemers en toeschouwers van het spel, over hoe de terugwerkende kracht ons niet kan redden.

Net echt is een familieroman en spiegelpaleis ineen, waarin Saskia de Coster verhaal en leven op elkaar laat inwerken.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789493320253
Ebook: 9789493320260
Uitgever: Das Mag
Vrije val

Charlotte ontmoet Atlantis. Zij is een reuzin met een achterwerk als een pletwals, hij is een jongen die letterlijk met zichzelf in de knoop ligt. Dit onmogelijke duo komt in opstand tegen het strenge regime van hun land.

Als straf worden zij ingeschakeld bij een experiment: een schip zal hen meevoeren in een eindeloze tocht om de aarde. Nooit meer vaste grond en niemand die hen redden zal.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044610512
Ebook: 9789044626728
Uitgever: Prometheus
Wat alleen wij horen

'Er zijn mensen die zeggen dat alles wat je meemaakt, je op een of andere manier verandert. Alles, van het madeliefje dat je ooit plukte in de weide van je kindertijd tot de kans die je niet greep omdat je er nog niet klaar voor was, van die ochtend dat je alleen wakker werd tot die avond toen een vreemde hand even de jouwe raakte in een druk café. Het vormt je allemaal, het stuurt je voortdurend bij.'

Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen. Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk. George verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw en zijn cassettebandjes. Anton is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan. Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw.

Als op een dag de bewoners van het Atlasgebouw te horen krijgen dat ze binnen zes maanden hun appartementen moeten verlaten, omdat het gebouw gesloopt zal worden, wordt er een hele keten van menselijke gedragingen in gang gezet.

Wat alleen wij horen is een unieke roman vol kleurrijke personages en scherpzinnige observaties, waarin Saskia de Coster treffend beschrijft hoe mensen omgaan met veranderingen buiten hun wil om. Zij verbindt het oog voor menselijke details van Karl Ove Knausgård met het magische van Haruki Murakami en het eigentijdse van Jennifer Egan. De verrassende aanpak, gecombineerd met de meest originele beeldspraak, maken Wat alleen wij horen tot een onvergetelijke leeservaring.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044628548
Ebook: 9789044628555
Uitgever: Prometheus
Wij en ik

In Wij en ik belandt de lezer midden in een upper class milieu waar het wemelt van de grote en kleine drama's en familiegeheimen, en waar liefde, waarheid en ambities regelmatig op gespannen voet staan.

In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken?

Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol intrigerende karakters die met veel psychologisch inzicht en mededogen opgetekend zijn. Het boek neemt de hedendaagse Europese mens de maat, en beschrijft hoe sterk familiebanden zijn.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044627060
Ebook: 9789044623475
Uitgever: Prometheus


Zusjes

Anna en Lize zijn zusjes. Tweelingzussen. Anna en Lize horen samen. Samen zijn ze één persoon, samen zijn ze A en L, AL, ALLES. De zussen trekken samen de wereld rond. Anna op haar twee benen, Lize op een been van zichzelf en op een houten been. De zusjes stelen om te leven. Ze blijven nooit langer dan een week in hetzelfde hotel.

In een gestolen dikke portemonnee vinden ze kaartjes met droge bloemen erop. Die vreemde inhoud betekent het begin van een erg spannende week. Zullen de zussen het overleven?

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022328132
Uitgever: Manteau

E-booksIn de rij voor de nachtboot

'Er zijn zoveel verschillen tussen ons,' zei ik. Dit was de ideale aanzet tot het gesprek.

'Mooi hè,' glunderde ze, 'zo raken we nooit uitgepraat.'

Ik zweeg. Ik holde er steeds achteraan, achter de momenten, ik bleef maar te laat komen.

Schrijver: Saskia de Coster
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789493168916
Uitgever: Das Mag