Boekenplank:
Kies

Boeken van Vera Cowie


Overzicht

  • De erfrivales - Fortunes
  • Spel met de liefde - The bad and the beautiful

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe erfrivales
Dominique begroette haar man zelfingenomen, zich bewust van de aandacht die ze trok: wellust van de mannen, jaloezie van de vrouwen.
'Zo,' zei Blaise met een scheve glimlach. 'Vanavond is het dus zover.' Hij keek naar de menigte om zich heen. 'Wat vind je van het uitzicht?'
Ze sperde haar saffierblauwe ogen open. 'Maar het uitzicht ben ik toch,' mompelde ze in het Frans, haar moedertaal. Hij lachte. Haar Indien sauvage. Ongetwijfeld haar grootste verovering tot dusver - tot vanavond.

Vanavond zou ze worden gekroond. De koning was dood. Lang leve de koningin. Achter haar gingen de grote deuren langzaam dicht. Het licht van de kroonluchters werd gedimd, en het vertrek was gehuld in schemerdonker. Alleen Dominique zelf stond stralend in de lichtbundel van één enkele spot die recht op haar was gericht.
'My lords, dames en heren,'zei ze in onberispelijk Engels, met een betoverend accent. 'Goedenavond, en welkom bij Despard's'.
Schrijver: Vera Cowie
Oorspronkelijke titel: Fortunes
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-269-7080-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Spel met de liefde
Spel met de liefde is een bruisende, eigentijdse roman, die zich afspeelt in de aristocratische kringen van Boston en Parijs, van Londen en Californië. De wereld van macht, glamour en rijkdom, waarin met de liefde een spel wordt gespeeld.
Julia Carey bezit schoonheid en stijl, haar carrière als binnenhuisarchitecte verloopt succesvol, maar sinds haar scheiding staat haar liefdesleven op een laag pitje. Brad Baradford V is een rijke, knappe Amerikaan, als 'probleemoplosser' werkzaam in het familiebedrijf waarvan de touwtjes stevig in handen worden gehouden door zijn moeder, de Engelse aristocrate Lady Haster.
Brad heeft verleiding en verovering van mooie vrouwen tot een tweede natuur gemaakt en ook Julia kan zijn charmes niet weerstaan. Hun stormachtige verhouding verandert in liefde en wanneer Brad naar Boston terugkeert, gaat Julia met hem mee - als zijn vrouw.
Ze ontdekt al snel dat Brad als tedere minnaar een heel andere persoon is dan de Brad die de toegewijde zoon speelt, en dat zij niet past in de toekomstplannen die Lady Hester voor haar zoon heeft uitgestippeld...
Schrijver: Vera Cowie
Oorspronkelijke titel: The bad and the beautiful
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-269-7652-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf