Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Cox

Meer over Helen Cox

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Helen Cox


Kitt Hartley

  1. De moord in inkt - Murder by the minster
  2. Een mysterie in de boekhandel - A body in the bookshop
  3. Een uitgelezen moord - Murder on the Moorland
  4. Een open einde - Death awaits in Durham
  5. Een dodelijke afloop - A witch hunt in Whitby
  6. Het laatste woord - A body by the lighthouse
  7. Een motief voor moord - Murder in a Mill Town
  8. Een ongeschreven regel - A body in the borderlands

gedetailleerd overzicht

Kitt HartleyDe moord in inkt

Kitt Hartley is aan het werk in de universiteitsbibliotheek van York. Het lijkt een dag als alle andere, maar dan verschijnt rechercheur Halloran aan haar bureau om te vertellen dat haar beste vriendin, Evie Bowes, verdacht wordt van moord. Evie's ex-vriend Owen is dood aangetroffen - met een vulpen door zijn hart gestoken - en al het bewijs wijst naar haar.

Kitt is geschokt en acht het uitgesloten dat Evie hiertoe in staat zou zijn. Ze besluit dat er maar één ding op zit: ze gaat zelf onderzoek doen naar de moord op Owen. Ze heeft honderden thrillers gelezen - hoe moeilijk kan het zijn?

Met hulp van haar assistent Grace gaat ze aan de slag. Ze ontdekt al snel dat er in de schilderachtige straten van York duistere geheimen liggen. Bovendien houdt de moordenaar haar in de gaten...

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: Murder by the minster
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789026159626
Uitgever: De Fontein
Een mysterie in de boekhandel

Het is bijna kerst, maar Kitt Hartley heeft iets anders aan haar hoofd. Rechercheur Charlotte Banks is namelijk door de politie geschorst op verdenking van mishandeling van een verdachte bij de inbraak in een plaatselijke boekhandel, en bibliothecaris Kitt Harley en haar vriendin Evie Bowes weigeren te geloven dat ze schuldig is. Maar waarom wordt ze erin geluisd?

Kitt gaat op onderzoek uit, want niet alleen wil ze Charlotte’s carrière redden, er zijn ook ontbrekende boeken op te sporen! Dan maakt de ontdekking van een lijk de zaak nog urgenter. Lukt het Kitt om de moordenaar op tijd te pakken te krijgen en er zo toch nog een goede kerst van te maken..?

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: A body in the bookshop
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789026159640
Uitgever: De Fontein
Een uitgelezen moord

Kitt Hartley hoort dat er een moord is gepleegd in Irendale, een dorp hoog in de wilde heidevelden van Yorkshire. Het is de plek waar ooit de vrouw van rechercheur Halloran werd vermoord. De werkwijze van de twee misdaden is identiek, tot en met de runensymbolen die in de handen van de slachtoffers zijn gekerfd.

Kitt en Halloran stuiten op een bijna literair mysterie. Een poëzieregel die op het slachtoffer wordt gevonden, leidt naar nóg cryptische aanwijzing. Wat is het verband met de moord op Hallorans vrouw al die jaren geleden?

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: Murder on the Moorland
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026159664
Uitgever: De Fontein
Een open einde

Een jaar geleden verdween Jodie Perkins, studente mechanica, nadat haar studentenradio-uitzending met een oorverdovende schreeuw werd afgebroken. De politie vermoedt dat Jodie is vermoord, hoewel haar lichaam nooit is gevonden.

Grace wil graag in de frontlinie van een van Kitts onderzoeken staan en overtuigt Kit om haar recente privédetectiveopleiding te gebruiken om het mysterie op te lossen. Kunnen Kitt en Grace de waarheid achterhalen?

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: Death awaits in Durham
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026165559
Uitgever: De Fontein
Een dodelijke afloop

Een seriemoordenaar is actief in Yorkshire en heeft in drie maanden tijd drie slachtoffers geëist. Elf dagen voor elke moord wordt een grote paarse V op de voordeur van het huis van het slachtoffer geschilderd. De slachtoffers, die allemaal enige connectie hebben met het occulte, worden gevonden zonder bloed, maar met twee rode vlekken op hun nek.

Wanneer Ruby Barnett op een avond thuiskomt en een grote paarse V op haar voordeur vindt, vermoedt ze dat zij het volgende slachtoffer van de zogenaamde Vampire Killer is. Kitt Hartley heeft slechts elf dagen om het mysterie op te lossen en Ruby's leven te redden. De klok tikt...

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: A witch hunt in Whitby
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789026165573
Uitgever: De Fontein


Het laatste woord

Kitt Hartley en haar tweelingzus Rebecca bereiden zich voor op een vakantie in Schotland als cruiseschip-entertainer Errol Jackson voor de deur staat. Errol brengt het nieuws dat Bryce Griffin, een voormalige smokkelaar en een oude vriend van Kitt, is vermoord: zijn lichaam gevonden aangespoeld bij een vuurtoren, met een schotwond.

Kitt haalt Rebecca over om hun reis te annuleren en boekt samen met Kitts assistent Grace Edwards en beste vriendin Evie Bowes de volgende cruise naar Noorwegen om te helpen bij het moordonderzoek. Aan boord van het cruiseschip ontmoeten Kitt, Grace en Rebecca burleske dansers, casinodealers, drag queens en een pratende papegaai genaamd Skittles - schijnbaar de enige getuige van Bryce's dood.

Maar welke duistere geheimen liggen er benedendeks op de loer? Kan Kitt de moordenaar pakken voordat het te laat is?

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: A body by the lighthouse
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789026165597
Uitgever: De Fontein
Een motief voor moord

Wanneer een gewelddadige moord een vredig dorp opschudt gaat Kitt Hartley op jacht naar de dader. Kitt ontdekt dat het slachtoffer is gewurgd met haar oude schoolsjaal en dat het motief voor de moord in het verleden ligt.

Kitt komt terecht in een wereld van schoolpleingeheimen, pestkoppen en gebroken harten. Wanneer een tweede slachtoffer verdwijnt, begint de klok te tikken. Kan Kitt de vermiste vrouw terugvinden voordat het te laat is?

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: Murder in a Mill Town
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789026167270
Uitgever: De Fontein
Een ongeschreven regel

Een man wordt vermist in de buitenwijken van Carlisle. Kitt Hartley vermoedt al snel dat er misschien meer aan de hand is met deze verdwijning dan op het eerste gezicht lijkt. Ze wordt betrokken bij een web van internationale samenzweringen en mogelijke moorden en moet erachter komen wie Ralph Holmes werkelijk was - en voor wie hij werkte.

In hun gevaarlijkste zaak tot nu toe is het team van Kitt verwikkeld in een race tegen de klok om de waarheid te achterhalen, voordat er meer slachtoffers vallen...

Schrijver: Helen Cox
Oorspronkelijke titel: A body in the borderlands
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026172670
Ebook: 9789026172687
Uitgever: De Fontein