Boekenplank:
Kies

Boeken van John Coyne

Meer over John Coyne

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John Coyne


Overzicht

  • Erfenis van het kwaad - The legacy
  • Het doodskleed - The shroud
  • Schaduwkind - Child of shadows

gedetailleerd overzicht

OverzichtErfenis van het kwaad
Maggie Walsh, binnenhuisarchitecte en financieel aan de grond, ontvangt plotseling een aanlokkelijke opdracht uit Londen. Ze vertrekt met haar man naar Engeland. Daar aangekomen weet niemand echter iets af van een opdracht.
Ze besluiten dan hun vakantie maar in Engeland door te brengen, maar worden aangereden door een Rolls Royce. Door de eigenaar van de wagen worden zij uitgenodigd op een oud landhuis: De Ravenhorst.
Daar arriveren nog vijf andere gasten, die allen de erfenis komen opeisen van een oude man die op sterven ligt. Allen dragen ze een merkwaardige zilveren ring.
Dan slaat de dood onverbiddelijk toe. Als de een na de ander op afschuwelijke wijze aan zijn einde komt, beseffen de overgeblevenen dat de erfenis hén komt opeisen. Vluchten is onmogelijk, want elk spoor leidt terug naar De Ravenhorst, naar de oude man en naar de hagelwitte kat, die onbewogen getuige is van de dood...
Schrijver: John Coyne
Oorspronkelijke titel: The legacy
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-10-02975-1
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Het doodskleed
Jamie Ignatius, een jonge priester, neemt zijn religieuze roeping zeer ernstig. Zó ernstig dat hij tijdens het mediteren in een trance geraakt - een niet te controleren toestand waarbij bizarre, macabere tonelen zich in zijn geest afspelen.
Waneer hij na enige tijd ook bij het volle bewustzijn wordt geplaagd door onverklaarbare, angstaanjagende beelden besluit hij te onderzoeken wat er aan de hand is. Hij wordt daarbij geholpen door Maureen, een jonge psychologe uit zijn parochie die Jamie aanraadt zijn verleden eens grondig onder de loep te nemen.
Zijn wanhopige zoektocht naar de waarheid brengt hem naar de catacomben van een heilig huis en de ontdekkingen die hij daar doet zijn zó afschuwelijk, zó huiveringwekkend dat zelfs Jamie het geloof dreigt te verliezen...
Schrijver: John Coyne
Oorspronkelijke titel: The shroud
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-05159-5
Uitgever: Elsevier
Schaduwkind
De jongen leeft in de duistere gangen van een immens ondergronds station. Hij schooiert eten bij elkaar, is vervuild, ontheemd en volledig verwilderd.
Hij zegt geen woord, maar zijn kwikzilverachtige ogen spreken boekdelen...
Melissa Vaughn is sociaal werkster in New York. De grote stad met haar keiharde wetten en de gigantische bureaucratie frustreren haar dermate, dat zij het bijltje er bij neer wil gooien. Dan maakt ze kennis met 'Adam' en nog één keer wil ze alles op alles zetten om een kind uit de wurgende greep van de stad te redden.
Ze neemt Adam mee naar een plek ver buiten New York en al snel wordt haar duidelijk dat de vreemde, bizarre jongen over bovennatuurlijke machten beschikt waarmee hij Melissa tot het uiterste drijft - tot de onvermoede, angstaanjagende diepten van haar eigen ziel...
Schrijver: John Coyne
Oorspronkelijke titel: Child of shadows
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-225-1890-6
Uitgever: Boekerij