Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • David Crackanthorpe

Boeken van David Crackanthorpe


Overzicht

Het Vichy-verraad
'Ze is afgevoerd naar een gevangenenkamp in Frankrijk voor mensen van haar ras. Ik weet niet wie haar verraden heeft, ik beschuldig niemand, maar ik weet wel dat ze niet beschermd werd zoals ze had moeten worden. Heel Europa is vol verklikkers en verraders en de treinen zitten vol slachtoffers die nooit meer terugkeren. Ze kan nu dood zijn, maar wellicht heb je nog tijd om haar te vinden.'
Stephen Seagrave is actief in het Franse verzet. In Nîmes ontmoet hij Ida, een prostituee van zigeunerafkomst. Hij weet ervoor te zorgen dat ze niet gedeporteerd zal worden, maar later hoort hij dat ze toch is verdwenen.
Hij doet een wanhopige poging haar te vinden. Stephens enige wapen is een foto van Fernand-Félix, een voormalig ambtenaar van het Vichy-bewind, waarop te zien is hoe hij joden en zigeuners bijeendrijft om te worden gedeporteerd.
Fernand-Félix heeft het inmiddels gebracht tot minister in de nieuwe republiek, maar van deze feiten is niets bekend. Door hem te chanteren met de foto, hoopt Seagrave dat Fernand-Félix hem zal helpen bij zijn zoektocht. Hiermee riskeert hij echter meer dan zijn eigen leven.
Schrijver: David Crackanthorpe
Oorspronkelijke titel: Stolen marches
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-622-5
Uitgever: BZZTôH