Boekenplank:
Kies

Boeken van Charmaine Craig

Meer over Charmaine Craig

Genre: Roman

Geboren: 1970

Website: Charmaine Craig


Overzicht

  • Miss Birma - Miss Burma
  • De goede katharen - The good men

gedetailleerd overzicht

OverzichtMiss Birma

Na zijn opleiding vestigt Benny zich in Rangoon, de hoofdstad van Birma dat in de jaren veertig van de vorige eeuw nog deel uitmaakt van het Britse Rijk. Hij wordt verliefd op Khin, die behoort tot de lang vervolgde etnische minderheid de Karen. Als de Tweede Wereldoorlog ook in Zuidoost-Azië tot uitbarsting komt moeten Benny en Khin onderduiken om te ontsnappen aan de Japanse bezetting.

Hun oudste dochter Louisa groeit op omringd door gevaren en onrust. Ze wordt beroemd als Birma's eerste schoonheidskoningin vlak voordat het land in 1962 een dictatuur wordt. Terwijl Louisa worstelt met haar nieuwe status, wordt ze ook geconfronteerd met het verleden van haar familie, de voortdurende inmenging van het Westen en haar eigen loyaliteit tegenover het lot van de Karen.

Miss Birma is een aangrijpend portret van het ontstaan van het moderne Birma, en van de manier waarop de Birmezen vochten voor vrijheid en zelfbeschikking.

Schrijver: Charmaine Craig
Oorspronkelijke titel: Miss Burma
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029092883
Ebook: 9789402311747
Uitgever: Meulenhoff
De goede katharen

In het begin van de veertiende eeuw worden 114 inwoners van het Zuid-Franse dorpje Montaillou door de inquisitie aangeklaagd wegens ketterij. Slechts enkelen van hen overleven de massamoord die hierop volgt. Charmaine Craig schreef een roman over de dorpelingen, gebaseerd op deze gruwelijke feiten.

De misvormde dorpspriester Pierre geniet in zijn ambt het respect dat hij als man nooit zou krijgen. Hij kan het priesterschap echter niet combineren met zijn verslaving aan vrouwen en zijn vleselijke lusten. Pierre misbruikt zijn rol in de gemeenschap om een relatie met zijn nicht Fabrisse en haar dochter Grazida te forceren. Terwijl Pierre steeds meer beïnvloed wordt door de nieuwe wereldse leer van de Goede Mannen, gaat hij een tweede leven leiden met incest en overspel.

De inquisiteur Bernard is deze nieuwe heidenen ondertussen op het spoor gekomen. Pierres losbandigheid leidt hem, maar ook Grazida, in de armen van Bernard, waar hun een gruwelijk lot wacht.

Schrijver: Charmaine Craig
Oorspronkelijke titel: The good men
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789025415402
Uitgever: Atlas Contact