Boekenplank:
Kies

Boeken van George Crane


Overzicht

In het voetspoor van de meester
Op een mooie herfstdag ontmoet de auteur zijn nieuwe buurman, de oude boeddhistische monnik Tsung Tsai. Al snel raakt hij met hem bevriend en gedurende de winter vertelt de excentrieke grijsaard hem over zijn bewogen leven.
Zijn verhaal begint in 1959 wanneer hij als jonge monnik weet te ontsnappen aan de legertroepen van Mao die de kloosters in Mongolië met de grond gelijkmaken. Maandenlang zwerft Tsung Tsai door het door hongersnood gekwelde en voor hem levensgevaarlijke China. Wat hem drijft is zijn missie: hij moet de leer van zijn meester Shiuh Deng, die te oud was om te vluchten, in veiligheid brengen.
En dan, vijfendertig jaar later, besluiten George Crane en Tsung Tsai samen terug te reizen naar Binnen-Mongolië om het gebeente van de oude meester eindelijk met de gepaste ceremoniën te cremeren.
Samen ondernemen de jonge schrijver en zijn oude leidsman een avontuurlijke reis door een van de meest ongenaakbare delen van de wereld; samen storten zij zich in een spiritueel avontuur dat talloze diepte- maar duizendmaal meer hoogtepunten kent.
In het voetspoor van de meester is een inspirerend reisverhaal; het is de indringende weergave van een schijnbaar hopeloze pelgrimage door een nietsontziend landschap, die het leven van de betrokkenen voorgoed zal veranderen.
Schrijver: George Crane
Oorspronkelijke titel: The bones of the master
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-229-8371-4
Uitgever: Bruna