Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Gioacchino Criaco

Boeken van Gioacchino Criaco

Gioacchino Criaco studeerde rechten aan de Universiteit van Bologna. Tot 2008 werkte hij als advocaat in Milaan. Tegenwoordig is hij fulltime schrijver.

Meer over Gioacchino Criaco

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Italië


Overzicht

Zonen uit het zuiden

In het afgelegen Aspromonte-gebergte, in het zuiden van Calabrië, beginnen drie goede vrienden aan een leven van misdaad en geweld, zodat ze de armoede van hun jeugd kunnen ontvluchten.

De slimme Luciano, de intrigant achter de schermen, stond er al op jonge leeftijd alleen voor, toen de plaatselijke maffiabaas zijn vader liet vermoorden. De luie, gemoedelijke Luigi heeft geleerd dat het geen zin heeft om je aan de regels te houden. De naamloze verteller maakt het drietal compleet. Uit zijn zwarte ziel komt de inspiratie en de energie voor alle criminele projecten, van ontvoeringen en gewapende overvallen, tot handel in heroïne en huurmoorden.

Tegen de achtergrond van de geboorteplaats van de 'Ndrangheta', de meedogenloze, alomtegenwoordige maffia, is Zonen uit het zuiden geïnspireerd op de overlevering van struikroverij, de geschiedenis van de boerenopstand, de mythologie van de bergen en het koloniale lijden. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over hoe geweld meer geweld uitlokt.

Schrijver: Gioacchino Criaco
Oorspronkelijke titel: Anime nere
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045216966
Uitgever: Karakter