Boekenplank:
Kies

Boeken van Elaine Crowley


Overzicht

Eeuwig brandt het vuur
Wanneer haar verloofde haar voorstelt aan zijn beste vriend Jamsie is de beeldschone Katy O’Donnell op slag verloren. Jamsie O’Hara is knap, roekeloos en impulsief, en Katy voelt dat alleen hij haar het geluk kan geven waarnaar ze met hart en ziel verlangt. Die eerste ontmoeting doet haar hart op hol slaan en zonder zich iets aan te trekken van de waarschuwingen van haar verbijsterde moeder verbreekt ze haar verloving en stort zich in een spraakmakende affaire met Jamsie.
De stormen die deze verbintenis teisteren en de hartstochten die hem beheersen vormen een meeslepend epos, dat zich afspeelt tegen de dramatische achtergrond van het negentiende-eeuwse Ierland. Met nimmer aflatende moed en hartstocht volgt Katy in dit door armoede en vooroordelen beheerste land haar eigen weg, de weg van haar liefde voor de charmante, maar steeds ontoegankelijker Jamsie.
Maar ook al blijkt haar pad bezaaid met doornen en kan ze haar eerste geliefde maar moeilijk vergeten, ze blijft vechten tegen alle roddel. En diep in haar hart sluimert altijd de droom, dat alles eens anders zal worden. Maar ook Katy kon niet bevroeden welke rampen daarvoor nodig waren.
Schrijver: Elaine Crowley
Oorspronkelijke titel: Dreams of other days
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-6790-102-4
Uitgever: Kadmos