Boekenplank:
Kies

Boeken van Trent Dalton

Trent Dalton is journalist en schrijver.

Meer over Trent Dalton

Genre: Roman

Geboorteland: Australië


Overzicht

  • Al die schitterende hemels - All our shimmering skies
  • Jongen verslindt heelal - Boy swallows universe

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl die schitterende hemels

Darwin, 1942. Terwijl Japanse bommen als regendruppels op Australië vallen, rent de twaalfjarige Molly Hook, de dochter van de grafdelver, voor haar leven. Ze is op zoek naar Longcoat Bob, die volgens haar een vloek over haar familie heeft uitgesproken.

Ze onderneemt haar zoektocht met twee bijzondere reisgenoten: Greta, een actrice met een vlijmscherpe tong, en Yukio, een neergestorte Japanse gevechtspiloot. Terwijl het achter hen steeds donkerder wordt, schijnt boven hun hoofden de zon...

Al die schitterende hemels is een prachtige reis door het woeste achterland van Australië, met alle schoonheid en gevaren die het te bieden heeft, bezien door de ogen van een vroegwijs meisje.

Schrijver: Trent Dalton
Oorspronkelijke titel: All our shimmering skies
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402708233
Ebook: 9789402762105
Uitgever: HarperCollins
Jongen verslindt heelal

Het leven van de twaalfjarige Eli Bell is ingewikkeld, met een verdwenen vader, een broertje dat weigert te praten, een junkiemoeder, een heroïne dealende stiefvader en een ex-gedetineerde en crimineel als oppas. Toch staat hij open en vrolijk in het leven en probeert hij een goed mens te zijn in een krankzinnige wereld. Maar het lot zorgt steeds voor nieuwe problemen, met Tytus Broz, de legendarische drugsdealer, voorop.

Dan wordt Eli's moeder gearresteerd en moet hij bij zijn onbekende vader aankloppen, waardoor hij oog in oog komt te staan met de criminelen die zijn wereld overhoop gooiden. En tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens verliefd op het meisje van zijn dromen...

Schrijver: Trent Dalton
Oorspronkelijke titel: Boy swallows universe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702637
Ebook: 9789402757781
Uitgever: HarperCollins