Boekenplank:
Kies

Boeken van Nhung Dam

Nhung Dam ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze werkt als theatermaker, actrice en schrijver.

Meer over Nhung Dam

Genre: Roman

Geboren: 1984

Geboorteland: Nederland

Website: Nhung Dam


Overzicht

  • De definitie van liefde
  • Duizend vaders

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe definitie van liefde

Met de succesvolle actrice Rose lijkt alles goed te gaan. Ze woont in een van de betere wijken van New Orleans en staat op het punt op tournee te gaan door Europa. Kort na de ontdekking van haar zwangerschap wordt ze door haar verloofde verlaten. Dit stelt Rose voor een onmogelijke keuze: het kind houden of niet.

Op dit kruispunt van haar leven gaat ze terug de rivier over, waar haar Vietnamese ouders zich als bootvluchtelingen in een gewelddadige omgeving staande houden. Terug naar de frituurtent waarvan ze al heel jong wist dat haar toekomst daar niet lag.

Op een even ontroerende als schitterende wijze vertelt Nhung Dam dit pijnlijke liefdesverhaal. Een verhaal over ontworsteling, moederschap, migratie, kunst en seks. Over het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw. Met Definitie van liefde bewijst Dam zich opnieuw als een krachtige en eigenzinnige verteller.

Schrijver: Nhung Dam
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403181110
Ebook: 9789403124025
Uitgever: De Bezige Bij
Duizend vaders

'Moeder schreef nooit. Omdat ze dat zonde van het papier vond. En omdat ze het niet zo goed kon. Schrijven. Er stonden een paar woorden in het toiletpapier gekrast. Het was raar om die ochtend het handschrift van mijn moeder te zien...'

In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst.

Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden. Het enige wat ze heeft in een wereld vol hoeren, tandpastaverkopers en gokverslaafden is haar rijke verbeelding.

Schrijver: Nhung Dam
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023498605
Ebook: 9789023499206
Uitgever: De Bezige Bij