Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Matthew d'Ancona

Boeken van Matthew d'Ancona

Meer over Matthew d'Ancona

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Genadeloze stad - Going east
  • Tabatha - Tabatha's code

gedetailleerd overzicht

OverzichtGenadeloze stad
Londen is een fantastische, maar ook genadeloze stad. Niemand weet dat beter dan Mia Taylor...

Mia Taylor is een succesvolle carrièrevrouw met een plezierig sociaal leven en een hechte familieband. Ze is vooral dol op haar broer Ben, die iedereen heeft uitgenodigd in zijn nieuwe huis om zijn dertigste verjaardag te vieren. Als ze daar aankomt, is de straat afgesloten en rijden ambulances af en aan. Er is een explosie geweest waarbij haar ouders, broer en twee zussen zijn omgekomen. De bom leek bedoeld voor de buurman, een radicale politicus.

Mia geeft zichzelf de schuld van het drama en kan daar niet mee leven. Ze verhuist naar East End, de veelkleurige, multiculturele Londense wijk, waar ze een teruggetrokken leven leidt en de drijvende kracht wordt van een alternatief gezondheidscentrum.

Maar het verleden laat haar niet met rust en ze moet onder ogen zien dat ze niet verder kan zonder te weten wat er precies is gebeurd. Dan ontdekt ze dat haar broer toch het doelwit van de aanslag was omdat hij zich bezighield met witwaspraktijken in opdracht van een criminele organisatie.
Schrijver: Matthew d'Ancona
Oorspronkelijke titel: Going east
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022537237
Uitgever: Uitgeverij M
Tabatha
Op vakantie in Californië valt de Engelse rechtenstudent Nick als een blok voor de Amerikaanse Tabatha - en zij voor hem. Groot is dan ook zijn verwarring als ze de relatie na een jaar abrupt verbreekt, maar hem via advertenties in een tijdschrift wel cryptische boodschappen blijft sturen.

Zeventien jaar later is Nick leraar aan een middelbare school, vader van een dochter, getrouwd en weer gescheiden. Zijn leven wordt ruw verstoord als hij wordt ontvoerd door de geheime dienst, die Tabatha van terroristische activiteiten verdenkt. Ook Tabatha zelf zoekt tot zijn verbijstering opnieuw contact met hem.

Wat volgt is een uitputtende strijd tegen een vijand die voortdurend van identiteit lijkt te wisselen. Is Nick belangrijk voor Tabatha of is hij slechts een pion in een spel van spionage en contraspionage? Heeft hun liefde standgehouden of was hun relatie van meet af aan een valstrik?
Schrijver: Matthew d'Ancona
Oorspronkelijke titel: Tabatha's code
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021435558
Uitgever: Querido