Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • W.A. (Wouter) Dehairs

Boeken van W.A. (Wouter) Dehairs

W.A. (Wouter) Dehairs werkte als journalist voor een krant in Luxemburg en als onderzoeker aan de universiteit van Wenen. Tegenwoordig is hij leraar en, volgens ingewijden, ook een erg goede danser op verlaten dansvloeren. Hij heeft schrijfwedstrijden gewonnen en schrijfwedstrijden verloren, al herinnert hij zich niets meer van die laatste.

Meer over W.A. (Wouter) Dehairs

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: België


Overzicht

  • Lockdown

Keller Brik

  1. De Graffitimoorden
  2. Nachtstad
  3. Brussel blues
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtLockdown

Op een dag krijgt journalist Chris Kooi een brief, van zichzelf. Het is een brief die hij 30 jaar geleden verstuurde aan zijn grote vlam Cath, die plots uit zijn leven verdween. Later volgen nog twee brieven en dan een postkaart: Hotel Falstaff, Brussel, zondag, 22 uur.

Geïntrigeerd trekt Chris naar het centrum van de hoofdstad, waar uit vrees voor een terroristische aanslag een 'lockdown' aan de gang is. Deze afspraak in surreële omstandigheden brengt bij Chris verdwenen herinneringen naar boven. Wat hij ontdekt, heeft implicaties voor zijn eigen leven, maar ook voor de toekomst van het land.

Schrijver: W.A. (Wouter) Dehairs
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401446396
Ebook: 9789401446709
Uitgever: Lannoo

Keller BrikDe Graffitimoorden

Kort nadat privédetective Keller Brik aan zijn zoektocht naar een verdwenen topambtenaar begint, duikt het lichaam van de man op. Het verminkte lijk bevindt zich opgehangen in een loods, vlak voor een graffititekening van datzelfde tafereel. Met tegenzin en vrezend voor zijn eigen leven zet Brik zijn onderzoek voort.

Ondertussen vindt er een tweede moord met dezelfde modus operandi plaats, ditmaal op een topadvocaat. Alleen verscheen de muurschildering een dag eerder op een andere plek in de stad.

Wanneer nog een derde tekening opduikt en Brik de persoon erop herkent, start een race tegen de klok die maar op twee manieren kan eindigen: met het vinden van de seriemoordenaar of een derde lijk.

Schrijver: W.A. (Wouter) Dehairs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401459518
Ebook: 9789401459525
Uitgever: Lannoo
Nachtstad

Een getroebleerd verleden laat zich niet zomaar begraven...

De vrouw van de Brusselse minister-president is verdwenen. Op een fototentoonstelling in de Bozar herkent hij haar plots op een van de beelden. Het is de laatste foto die van haar werd gemaakt - op een plek waar ze niet had moeten zijn.

Ondertussen krijgt privédetective Keller Brik de vraag om de verdwijning van een tienermeisje te onderzoeken. Zijn assistente, Gwen, eist de zaak op. De zoektocht confronteert haar met geesten uit het verleden. Geesten die aantonen dat niets ooit voorbij is, vooral niet het verleden.

Schrijver: W.A. (Wouter) Dehairs
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401479738
Ebook: 9789401479745
Uitgever: Lannoo
Brussel blues

In een stad gebouwd op een moeras kan je makkelijk verdwijnen...

Een man stapt het kantoor van privédetective Keller Brik binnen, haalt een pistool tevoorschijn en schiet zichzelf door het hoofd.

Zijn zelfmoord is het startschot voor een gevaarlijke afdaling in de Brusselse onderwereld, waarbij Brik alles dreigt te verliezen. Zelfs zijn eigen leven.

Schrijver: W.A. (Wouter) Dehairs
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401486354
Ebook: 9789401486392
Uitgever: Lannoo