Boekenplank:
Kies

Boeken van W.A. Dehairs

Naast schrijver is W.A. Dehairs ook ex-journalist (voor een krant in Luxemburg) en ex-onderzoeker (aan de universiteit van Wenen). Nu is hij leraar en, volgens ingewijden, ook een erg goede danser op verlaten dansvloeren. Hij heeft schrijfwedstrijden gewonnen en schrijfwedstrijden verloren, al herinnert hij zich niets meer van die laatste.

Meer over W.A. Dehairs

Genre: Roman

België


Overzicht

  • De Graffitimoorden
  • Lockdown

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Graffitimoorden

Kort nadat privédetective Keller Brik aan zijn zoektocht naar een verdwenen topambtenaar begint, duikt het lichaam van de man op. Het verminkte lijk bevindt zich opgehangen in een loods, vlak voor een graffititekening van datzelfde tafereel. Met tegenzin en vrezend voor zijn eigen leven zet Brik zijn onderzoek voort.

Ondertussen vindt er een tweede moord met dezelfde modus operandi plaats, ditmaal op een topadvocaat. Alleen verscheen de muurschildering een dag eerder op een andere plek in de stad.

Wanneer nog een derde tekening opduikt en Brik de persoon erop herkent, start een race tegen de klok die maar op twee manieren kan eindigen: met het vinden van de seriemoordenaar of een derde lijk.

Schrijver: W.A. Dehairs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401459518
Ebook: 9789401459525
Uitgever: Lannoo
Lockdown

Op een dag krijgt journalist Chris Kooi een brief, van zichzelf. Het is een brief die hij 30 jaar geleden verstuurde aan zijn grote vlam Cath, die plots uit zijn leven verdween. Later volgen nog twee brieven en dan een postkaart: Hotel Falstaff, Brussel, zondag, 22 uur.

Geïntrigeerd trekt Chris naar het centrum van de hoofdstad, waar uit vrees voor een terroristische aanslag een 'lockdown' aan de gang is. Deze afspraak in surreële omstandigheden brengt bij Chris verdwenen herinneringen naar boven. Wat hij ontdekt, heeft implicaties voor zijn eigen leven, maar ook voor de toekomst van het land.

Schrijver: W.A. Dehairs
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401446396
Ebook: 9789401446709
Uitgever: Lannoo