Boekenplank:
Kies

Boeken van Garry Disher

Meer over Garry Disher

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Australië

Website: Garry Disher


Overzicht

  • Spoorloos - The way it is now

Peninsula Crimes

  1. De snelwegmoorden - The dragon man
  2. De scherpschutter - Kittyhawk down

Jeugdboeken

  • Gevangen in De Witte Cirkel - Ratface
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtSpoorloos

Twintig jaar geleden verdween de moeder van Charlie Deravin - vermoedelijk is ze vermoord, maar haar lichaam werd nooit gevonden. Zijn vader was de voor de hand liggende verdachte, al was er geen bewijs. Het gezin, waarin toch al weinig gesproken werd, is uiteengevallen.

Nu is Charlie teruggekeerd naar hun oude strandhuis in het Zuid-Australische kustplaatsje waar zijn moeder verdween en waar iedereen elkaar kent; bij de zedenpolitie is hij tijdelijk geschorst, bij zijn echtgenote hoeft hij helemaal niet meer terug te komen.

Twintig jaar lang heeft hij zelf onderzoek gedaan naar zijn moeders verdwijning maar inmiddels heeft hij geen aanknopingspunten meer. Dan worden er op een bouwterrein in de buurt twee skeletten gevonden en wordt Charlie meedogenloos geconfronteerd met het verleden.

Schrijver: Garry Disher
Oorspronkelijke titel: The way it is now
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026360855
Ebook: 9789026360862
Uitgever: Ambo | Anthos

Peninsula CrimesDe snelwegmoorden

Op het Australische schiereiland Mornington verstoort een seriemoordenaar het feestgedruis tijdens de eindejaarsperiode. Hij heeft het gemunt op vrouwen... en de politie.

Het is zomer en de politie van het anders zo rustige Waterloo maakt zich klaar voor het feestgedruis rond de eindejaarsperiode. Maar deze keer is er meer aan de hand dan de gebruikelijke inbraken en het kabaal van jonge joyriders. Op het schiereiland waart een seriemoordenaar rond die er genoegen in schept spelletjes met de politie te spelen.

De klopjacht op de dader door inspecteur Hal Challis en zijn team verloopt via allerlei kronkelwegen die vaak eindigen in een ogenschijnlijk doodlopend spoor. De roep van media en publiek om de dader snel in te rekenen klinkt alsmaar luider. En hoewel er heel wat verdachten in het vizier komen, dreigt het onderzoek bij gebrek aan een sluitend bewijs helemaal vast te lopen. Dan besluit de moordenaar zijn volgende slachtoffer bij de politie zelf te zoeken...

Schrijver: Garry Disher
Oorspronkelijke titel: The dragon man
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024383627
Uitgever: Orega
De scherpschutter

Een verdachte die door Hal Challis en zijn team wordt ondervraagd, gaat volledig door het lint en slaat zwaar bewapend op de vlucht...

Hal Challis is er bij toeval getuige van dat zijn vriendin Kitty, met wie hij een passie voor vliegtuigen deelt, ternauwernood aan een bizarre moordpoging ontsnapt. Algauw blijkt dat Kitty in het bezit is van luchtfoto’s die een boer uit de omgeving in opspraak brengen.

Tijdens een ondervraging gaat de man volledig door het lint en slaat zwaarbewapend op de vlucht. Ondanks een omvangrijke klopjacht vallen er in korte tijd drie dodelijke slachtoffers, die allemaal in verband kunnen worden gebracht met de voortvluchtige.

Ondertussen stoten Challis en zijn team op nog andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen...

Schrijver: Garry Disher
Oorspronkelijke titel: Kittyhawk down
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044702453
Uitgever: Orega

JeugdboekenGevangen in De Witte Cirkel

Wat moet je doen als een buitenlander je komt vertellen dat alles wat Rattekop en de andere sekteleden van de Witte Cirkel zeggen, op leugens is berust? En hoe reageer je als Rattekop je opsluit achter een hek dat onder stoom staat? Kun je de strenge regels van de sekte dan nog wel accepteren?

De enige oplossing is weglopen, weg uit de verstikkende omgeving die altijd zo veilig leek. Ontsnappen is echter niet eenvoudig...

Schrijver: Garry Disher
Oorspronkelijke titel: Ratface
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789021611280
Uitgever: Ploegsma