Boekenplank:
Kies

Boeken van Erin Doom

Erin Doom is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster die haar carrière begon met korte verhalen op het platform Wattpad en hier meer dan 6 miljoen lezers vond, van wie ze de harten veroverde. Hierna is bij uitgeverij Magazzini Salani haar debuutroman verschenen: De tranenmaker. Dit werd een enorme bestseller, waarvan ook de filmrechten zijn verkocht. De auteur is een rechtenstudente die bij haar ouders in de regio Emilia-Romagna woont.

Meer over Erin Doom

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboorteland: Italië


Overzicht

De tranenmaker

Verlangen naar een familie. Een onmogelijke liefde. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten. Maar soms sta je er alleen voor...

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

Schrijver: Erin Doom
Oorspronkelijke titel: Fabbricante di lacrime
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400516083
Ebook: 9789044934793
Uitgever: Bruna