Boekenplank:
Kies

Boeken van Petra Doom

Petra Doom studeerde kunst- en cultuurwetenschappen. Doom geeft workshops over de symbolen in mythologische verhalen en sprookjes, en wat die vandaag nog te betekenen hebben.

Meer over Petra Doom

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1980

Geboorteland: België

Website: Petra Doom


Overstekers

  1. Een kracht ontwaakt
  2. De schaduw van de sha
  3. Koninklijke magie

gedetailleerd overzicht

OverstekersEen kracht ontwaakt

Vijf jaar geleden kwam Mirabel van de magische wereld Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen, een stap die vele zogenaamde 'Overstekers' wagen. Samen met haar huisgenoot - vormveranderaar Terya - runt ze een biologisch fruitbedrijfje. Maar officieus heeft ze een tweede baan: met haar bemiddelingstalent blust ze brandjes wanneer Overstekers in conflict raken met elkaar of, vervelender, met mensen.

Maar dan wordt Mirabels leven in de war geschopt. Ze krijgt onverwacht bezoek uit Aeterna en moet bemiddelen in een zeer ingrijpende zaak. Er is namelijk een moord gepleegd...

Schrijver: Petra Doom
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401446280
Ebook: 9789401446624
Uitgever: Lannoo
De schaduw van de sha

Wanneer Mirabel haar huis en bedrijf dreigt te verliezen, neemt ze noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Snezana, de machtigste Oversteker in de onderwereld van Westpoort, ligt onder vuur. Een signaal voor Mirabel om te bemiddelen.

Terwijl Mirabel Westpoort tracht te behoeden voor een bendeoorlog, moet ze ook nog de daimonische invloed in haar leven onder controle krijgen.

Schrijver: Petra Doom
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401450133
Ebook: 9789401450140
Uitgever: Lannoo
Koninklijke magie

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers - wezens als faunen, waternimfen en ifrieten - sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen.

Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken...

Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Schrijver: Petra Doom
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463967570
Ebook: 9789463967587
Uitgever: Hamley Books