Boekenplank:
Kies

Boeken van Dani van Doorn

Dani van Doorn las als kind alles wat los en vast zat en was een trouw bezoeker van de bibliotheek. Schrijven was toen nog niet haar liefhebberij, verhalen verzinnen in haar hoofd wel. Later is ze toch gaan schrijven en haar feelgood romans en kinderboeken worden sinds 2014 gepubliceerd. Ze schrijft met plezier hedendaagse romans en chicklits, maar nog liever historische feelgoods die zich afspelen in Nederland of Engeland.

Meer over Dani van Doorn

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland

Website: Dani van Doorn


Overzicht

 • Dol op Diva
 • Geld of geluk
 • Gemma Latour
 • Jacht op een schat
 • JP & IK
 • Liefde in de lens
 • Vreugde na verdriet

Anna van Bergen

 1. Anna's kerst
 2. Anna's twijfels

Tussen Londen en Surrey

 1. Pippa
 2. Elena
 3. Iris
 4. Charlotte

Regency Book Lovers

 1. Miss Jones & Lord Mortimer

E-books

 • Cecily
 • Gwens geheim
 • Het wonder op Monroe Street
 • Lady Roxy
 • Ster van geluk
 • Wonder mama

De Fraulein van Vaals

 1. Julie
 2. Lene
 3. Frede

Lenteliefde

 1. Bjoetie en de biest
 2. Wie is mister Jones?

Jeugdboeken

 • Avontuur met staartjes
 • De kleine schatzoeker
 • Ila's vrienden
 • In de val
 • Scooter oma
 • Wat ik altijd al wilde doen
 • Winter
Tussen Londen en Surrey
Regency Book Lovers
De Fraulein van Vaals

gedetailleerd overzicht

OverzichtDol op Diva

Loes, ooit Miss World, heeft zich na teleurstellende ervaringen in de jetset met haar hondje teruggetrokken in een oude villa in de stad. Maar ze blijft een diva met haar zelfontworpen gewaden en dagelijks een glas champagne. Om geen zonderling te worden besluit ze toch te gaan daten. Voordat ze contact kan leggen, vindt ze een dakloze man op haar veranda met een schattig verkleumd hondje.

Martin, journalist van undercoververhalen, zit in alle opzichten aan de grond nadat zijn vrouw en dochter hem hebben verlaten. Als een vriend hem vertelt over zijn excentrieke achterbuurvrouw, besluit hij dat dit zijn nieuwe undercoveravontuur wordt.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789086604555
Ebook: 9789464491562
Uitgever: Ellessy
Geld of geluk

Nadat de eenzelvige weduwnaar en gewezen bankdirecteur Norbert Streyendaal een lichte beroerte heeft gehad, nemen zoon Wilco en schoondochter Merle hem tijdelijk in huis. Ze willen de erfenis veilig stellen, want 'pa' is veel te goedgelovig en vrijgevig geworden! Norbert houdt echter koppig vast aan zijn financiële onafhankelijkheid.

Gefrustreerd richt de ambitieuze Merle haar energie weer op haar carrière en de schoolprestaties van de kinderen, terwijl Wilco zich gemakshalve afzijdig houdt. Op zijn eigen manier probeert Norbert de sfeer in huis te verbeteren en blijft hierdoor een bron van ergernis voor schoondochter Merle.

Het is maar goed dat de hartelijke weduwe Leny de dagelijkse zorg voor 'pa' heeft. Norberts onverwachte uitspraken en ludieke acties zetten nogal wat zekerheden in het gezin op losse schroeven, wat uiteindelijk voor de nodige veranderingen zorgt in huize Streyendaal.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789086603220
Ebook: 9789086603237
Uitgever: Ellessy
Gemma Latour

Hij leidt haar naar het avontuur én naar de liefde...

1908, Eindhoven. Gemma is mooi en intelligent, maar haar scherpe tong houdt elke man op een afstand. Haar keurige vrijgezellenleven in een klein provinciestadje vindt ze geeuwvervelend tot ze samen met privédetective Ben Hoytsma achter de gestolen broche van haar zus aangaat. Eindelijk actie, uitdaging én romantiek!

Om vaker met Ben te mogen samenwerken, moet ze bewijzen dat ze onmisbaar is bij zijn speurwerk. Gretig gooit Gemma zich op de eerste opdracht. Onderwijl wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar heftige gevoelens voor Ben en haar twijfels aan een gezamenlijke toekomst. Het weerhoudt haar en Ben er niet van om voortdurend te flirten en spitsvondige dialogen te voeren.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464494822
Ebook: 9789464494839
Uitgever: Ellessy
Jacht op een schat

Penny trekt zich tijdelijk terug in een klein huisje op het platteland van Brabant, onder meer om aan haar boek te werken. Aanvankelijk botst ze met haar eigenzinnige huisbaas Ivo, maar toch beginnen ze samen aan een zoektocht naar een in de Tweede Wereldoorlog verborgen meesterwerk.

Hierbij lopen twee misdadigers, een knappe politieagent en een warrige barones hen danig in de weg. Penny’s chaotische vriendin Vivian laveert intussen overal tussendoor en zet daarmee de zaak nog meer op scherp!

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491777615
Ebook: 9789463900232
Uitgever: Eigenzinnig
JP & IK

Tess is maf. Hart-stik-ke maf. Aldus JP. En daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Ze is impulsief en eigenwijs en zit vol creatieve - Tessiaanse - oplossingen voor zaken die haar niet bevallen. Vooral als het JP's leven betreft.

En toch laat ze zich inhuren om een tijdje zijn vriendin te spelen. JP betaalt goed en ze hebben allebei hun redenen om deze neprelatie vol te houden. Maar eerlijk gezegd loopt het al gauw uit de hand. Tess begint een waar offensief om haar gezonde levensstijl te laten overwinnen in JP's leven en JP biedt pittige weerstand.

Na een aantal intensieve weken worden ze door JP's baas en zijn sympathieke vrouw uitgenodigd voor een zeilvakantie in de Cariben. Dat betekent zestien uur per dag het sprookje JP & IK volhouden! Maar o, wat is het mooi daar, en zo romantisch...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463900102
Ebook: 9789463900515
Uitgever: Eigenzinnig


Liefde in de lens

Uitgedaagd door haar zus, belandt de 53-jarige weduwe Helen voor een fotoshoot in Parijs, samen met een groepje jonge vrouwen en twee fotografen. De aantrekkelijke fotograaf Tom is van haar leeftijd, maar jammer genoeg een versierder eerste klas die vooral aandacht heeft voor de jongere vrouwen.

Wanneer hij Helen in het vizier krijgt, is ze niet zomaar overtuigd van zijn oprechtheid. Maar zijn aandacht doet wel wat met haar en ook zijn verlangen naar contact met zijn dochter raakt haar.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086603978
Uitgever: Ellessy
Vreugde na verdriet

De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een onenightstand. Uit schaamte over zijn langdurige desinteresse, maar ook uit nieuwsgierigheid naar Leony, probeert hij een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette.

Jeanette stemt met tegenzin toe, want hoelang zal die interesse van Leon duren? Ze wil haar dochter besparen wat haarzelf als kind is overkomen en maakt het hem niet gemakkelijk. Leon met zijn charme en vrolijkheid kunnen ze missen als kiespijn. Of toch niet?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603626
Uitgever: Ellessy

Anna van BergenAnna's kerst

Anna's kerst is een prequel van Anna's twijfels.

De zelfstandige en sociale Anna van Bergen kijkt naar iedereen om, vooral naar Janus, haar nieuwe knecht, wanneer die in de problemen komt. Maar met Kerst blijkt dat er ook aan haar wordt gedacht!

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789492343390
Uitgever: Clustereffect
Anna's twijfels

In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre, en besluit er te gaan wonen. Met haar deftige, ietwat ironische pen beschrijft ze hoe ze zich met vallen en opstaan nieuwe feiten en vaardigheden eigen maakt. Haar bijdehante manieren brengen haar in onverwachte situaties, die soms grappig, soms aangrijpend zijn.

De confrontaties met haar jonge rentmeester maakt het landgoedbeheer niet gemakkelijk. Daarnaast krijgt ze met de liefdesperikelen van haar nichtje te maken. Al met al heeft Anna haar handen vol!

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492343178
Ebook: 9789492343321
Uitgever: Mira Loves Books

Tussen Londen en SurreyPippa

1816. Sinds Pippa Wesley’s moeder haar gezin heeft verlaten, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van hun dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk, verliest Pippa ook nog haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren.

Worstelend met de huisregels van haar tante en de omgangsvormen uit die tijd probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één maar twee mannen haar het hof maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082949438
Ebook: 9789082949445
Uitgever: Van Driel
Elena

Engeland 1817. Het verlangen van de aristocratische Elena Carter om het dokterswerk te gaan doen waarvoor ze is opgeleid, kan grote gevolgen hebben. Zal ze uit de hoogste kringen verstoten worden en moet ze voor haar roeping zelfs de liefde opgeven? Die Fransman bijvoorbeeld, die haar alles laat vergeten als hij haar kust. Of die Engelse Lord, die als geen ander haar hart weet te raken...

Elena zal ingrijpende keuzes moeten maken voor haar toekomst. Maar welke?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493200173
Ebook: 9789493200203
Uitgever: Van Driel
Iris

1818, Engeland. Lady Iris Palmerton is een vrijmoedige jongedame die hoge eisen stelt aan haar bewonderaars. Tijdens het afgelopen balseizoen in Londen konden alleen Mr. Jeremy Black en Lord Frank Galston haar goedkeuring wegdragen. Hoe graag ze ook danst, het allerliefst is ze thuis op het familielandgoed Mickleham Hall, om daar rond te zwerven in de omgeving.

In de winter krijgen Jeremy en Iris beiden schokkende gebeurtenissen te verwerken. Als gevolg hiervan komen ze elkaar weer dagelijks tegen. Ondanks dat Iris afstand van hem neemt, blijft Jeremy haar op zijn eigen plagerige wijze het hof maken. Al gauw krijgt hij concurrentie van Lord Galston. Iris besteedt echter de meeste aandacht aan haar jonge spaniël Olly, haar wandelmaatje en beschermer. Ze denkt dat zij het voor het kiezen heeft als het om mannen gaat, maar dat blijkt heel anders uit te pakken!

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789493200432
Ebook: 9789493200463
Uitgever: Van Driel
Charlotte

1820, Engeland. Lady Charlotte Palmerton - dochter van de graaf van Mickleham - is het keurslijf van de etiquette moe. Bovendien voelt ze zich nutteloos nu haar zussen al veel taken in hun kleine gemeenschap op zich hebben genomen. Daarom is ze dolblij als ze een tijd in Farnham kan verblijven, waar Pippa haar hulp nodig heeft tijdens een gecompliceerde zwangerschap.

In Farnham geniet Charlotte als Miss Whyte of Lottie van haar nieuwe vrijheid en de vriendschap met Pippa. Wat zou ze graag trouwen en in Farnham blijven wonen. Maar wie van de mannen in haar leven is nu de ware voor haar?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789493341029
Uitgever: Van Driel

Regency Book LoversMiss Jones & Lord Mortimer

Annika Jones ontvlucht regelmatig het thuis, waar men een nette jongedame van haar wil maken, terwijl zij liever leest of door de natuur zwerft. Ze stilt haar leeshonger door zich af en toe in te laten sluiten in een landhuis met een indrukwekkende bibliotheek. Ze wordt ontdekt. Zal ze nu de beruchte Lord Mortimer ontmoeten?

Als Annika bij de norse lord wordt gebracht, constateert hij dat ze irritant is, maar ook grappig. Kan zij hem wellicht redden van een aan hem opgedrongen verloving door zijn aanstaande vrouw te spelen? Ze is er brutaal genoeg voor.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464499964
Ebook: 9789464499971
Uitgever: Ellessy

E-booksCecily

Leraarsdochter Cecily wijst jarenlang alle aanbidders af en ze vreest dat ze werk moet gaan zoeken om in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien. Tobias Gilmore, de nieuwe Heer van Langley Manor blijkt op zoek te zijn naar een gouvernante voor een familielid.

Cecily probeert een goede indruk op hem te maken, maar haar spontaniteit botst met zijn humeurigheid en ze weet precies te vertellen wat hij allemaal fout heeft gedaan. Intussen kiest haar hart een andere weg...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789462178908
Uitgever: Clustereffect
Gwens geheim

Gwen heeft veel meegemaakt: haar ouders zijn vermoord tijdens een postkoetsoverval en later maakt ze zelf een angstaanjagende overval mee. Als ze denkt alles weer achter zich te hebben gelaten, herkent ze op een sociale bijeenkomst de stem van een van de overvallers.

Tot haar verbijstering blijkt het Lord Westcott, hun nieuwe buurman, te zijn. Woede welt in haar op, die arrogante kerel zal boeten voor wat hij haar heeft aangedaan! Maar zo eenvoudig is dat niet...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789464490169
Uitgever: Davey Jones
Het wonder op Monroe Street

Nadat Nathalie op kerstavond bij die leuke collega Bart onder de paraplu duikt, belanden ze niet in hun eigen wijk Brooklyn, maar ergens anders in New York. In een onbekende, maar erg sfeervolle straat, waar de ene na de andere wonderlijke gebeurtenis plaatsvindt waarin ze zelf een belangrijke rol spelen.

Met een dikke knipoog naar de klassieke kerstfilms waarin liefde voor de medemens en romantiek voorop staat...

Schrijver: Dani van Doorn
Ebook: 9789462178885
Uitgever: Clustereffect
Lady Roxy

Roxy Waverly weet dat ze niet mooi is. Maar als Lord Steven Letterby - die ze al kent sinds haar jeugd - haar lelijk noemt, is ze toch gekwetst. Wanneer hij haar niet lang daarna ten huwelijk vraagt, weigert ze hem resoluut.

Ze heeft al een grote liefde: de pen! Met veel genoegen schrijft ze satirische romans over de handel en wandel van de adel. Ineens duikt Steven Letterby weer op, met een voorstel dat ze niet kan weigeren...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789462178854
Uitgever: Clustereffect
Ster van geluk

Selina Bergman heeft een stage als edelsmid geregeld in Italië, het land van haar overleden moeder. Maar al op het vliegveld van Genua loopt alles anders dan verwacht. Ze wordt ontvoerd door de razend knappe Alessandro Caldi en naar het kasteel van zijn tante, de gravin de Ravello d'Angelo, gebracht. De strenge oude dame wil een sieraad hebben dat Selena van haar moeder heeft geërfd en goed verborgen bij zich draagt. Het zou een gestolen familiestuk zijn van de gravin.

Selena geeft niet toe aan alle druk, al wordt de aantrekkingskracht tussen haar en Alessandro met de dag intenser. Ze blijken overeenkomsten te hebben, maar ook geheimen. Dan stelt ze Alessandro een ultimatum dat alles op scherp zet.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789492343383
Uitgever: Clustereffect


Wonder mama

Lieneke zorgt als alleenstaande jonge moeder niet alleen voor haar peuter, maar ook voor haar dementerende oma. In romantiek gelooft ze niet meer en stoer als ze is, heeft ze geen man nodig. Behalve als er weer iets kapot is in oma's huis...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464495102
Uitgever: Ellessy

De Fraulein van Vaals

Julie

Als de pittige Julie von Clermont een nieuwe medewerker door het familiebedrijf leidt, weet ze niet dat hij de zoveelste neef is aan wie de familie haar wil koppelen. Zodra ze erachter komt wie hij is, wil ze niets meer met hem te maken hebben.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464495911
Uitgever: Ellessy
Lene

Lene Kopstadts liefste wens is het om te trouwen en kinderen te krijgen, maar met haar achtentwintig jaren maakt ze daar niet meer zoveel kans op. Dan laat de hardvochtige herenboer Peltzer zijn oog op haar vallen.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789464496697
Uitgever: Ellessy
Frede

Frede Kopstadt probeert tijdens haar verblijf in Vaals de twee oudste Von Clermontzonen, Carl en Henry, tegen elkaar uit te spelen. Maar Carl confronteert haar met haar traumatische jeugd.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789464496789
Uitgever: Ellessy

Lenteliefde

Bjoetie en de biest

Als Nina (26 jaar) als oefentherapeut en ghostwriter bij de markante mevrouw de Biest gaat werken, komt ze daar de aantrekkelijke Tom de Biest tegen. Het klikt meteen tussen Nina en Tom, maar de vraag is welke rol Esther en haar zoontje in zijn leven spelen...

Terwijl ze samen met Tom speurt naar zijn erfenis gaat ze steeds meer voor hem voelen. Maar wat wil Tom?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789462178861
Uitgever: Clustereffect
Wie is mister Jones?

Vriendinnen Lilly en Molly vertrekken naar Wales, waar Molly de tuinrenovatie van een kasteelhotel op zich heeft genomen. Zodra Lilly hoteleigenaar David Jones ontmoet, springt er een vonk over. Ze gaat met hem op antiekjacht in de omgeving en de romantiek bloeit tussen hen op.

Maar wat moet ze met zijn verhalen over de echte kasteeleigenaar, die ook David Jones zou heten?

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789462178915
Uitgever: Clustereffect

Jeugdboeken

Avontuur met staartjes

Vicky heeft geweerschoten gehoord bij een oude boerderij. Samen met haar neef Benny gaat ze op onderzoek uit in haar rubberboot. Daardoor komen ze in gevaar. Maar ze doen ook een leuke ontdekking. Eentje met staartjes! Al gauw blijkt dat Benny en Vicky niet alleen zichzelf, maar ook de kleine 'staartjes' moeten redden.

* Avontuur met staartjes is in de eerste plaats bedoeld als een spannend en grappig verhaal. Maar het is ook een bijzonder boekje omdat één van de hoofdpersonen NLD heeft. Dat is een leerstoornis waarbij je hersenen een beetje anders werken dan bij de meeste mensen. Vaak is dat lastig. Maar soms is het ook heel handig of leuk.

* Geschreven door Dani van Doorn met illustraties van Zachariasse Raymond.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463900683
Uitgever: Eigenzinnig
De kleine schatzoeker

Als Nora vraagt waarom haar ouders zoveel gereisd hebben, antwoorden ze: 'Om een schat te zoeken.' Nieuwsgierig geworden reist Nora zelf de wereld over om overal te onderzoeken wat de schat is van de dieren die daar leven. Maar wat nu de schat is van haar ouders...

* Geschreven door Dani van Doorn & Ilaria Conalbi.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463900379
Uitgever: Eigenzinnig
Ila's vrienden

Ila woont met haar ouders in een afgelegen vuurtoren. Papa zegt dat ze vanzelf vrienden zal maken als ze naar school gaat. Maar Ila vraagt zich ongerust af hoe dat gaat. Die nacht reist Ila naar Dromenland, waar ze van dieren en sprookjesachtige wezens leert wat vriendschap is.

* Geschreven door Dani van Doorn & Ilaria Conalbi.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492600097
Uitgever: Paolo
In de val

Sasja woont op straat in het koude Oekraïne. Het leven is er hard, maar samen met zijn vriend Igor redt hij zich wel. Totdat de bendeleider Boris hem wil dwingen om voor hem te werken. Als Sasja niet doet wat Boris zegt, weet hij wat de gevolgen zijn: Boris laat nooit iets ongestraft. Hij zal Sasja opjagen totdat hij hem te pakken heeft...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492015020
Ebook: 9789462178878
Uitgever: Clustereffect
Scooter oma

Ziggy en haar buurjongen Momo willen het weten: Wie is toch die geheimzinnige Scooter Oma die gave judogrepen kent en op een snelle scooter door hun stadje scheurt?

Ze redt kinderen die gepest worden en doet nog veel meer stoere dingen! Ze begint zelfs op een Super Oma te lijken in haar hippe blauwe pakje met rode cape. Ziggy en Momo denken dat het misschien oma Roos is! Want Ziggy's oma is heel sterk en ze rijdt ook graag hard. Alleen vindt oma Roos die Scooter Oma helemaal niet netjes. 'Ze doet altijd van die smerige karweitjes en haar rok is veel te kort,' zegt ze afkeurend.

Momo en Ziggy willen bewijzen dat oma Roos toch onder de cape en de helm van Scooter Oma verborgen zit. Maar daardoor belanden ze zelf ook in allerlei avonturen...

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491777226
Ebook: 9789463900553
Uitgever: Eigenzinnig
Wat ik altijd al wilde doen

Vrolijk verhaal over Lieke die pas is verhuisd naar een dorp en daar iets moois verliest dat haar opa heeft gemaakt. Gelukkig komt ze Marijn tegen die ook bij haar op school zit. Op zoek naar het sieraad 'breken' ze in, bij een villa, waar ze alles doen wat normaal niet mag!

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789462178762
Uitgever: Clustereffect
Winter

De winter is een speciale tijd, waarin je bijzondere dingen doet, zoals feestvieren en een kerstboom versieren. Maar je kunt ook gaan schaatsen en als het sneeuwt zelfs sleeën! Er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen. Die kun je zelf verzinnen, net als Ila in dit sfeervolle boek doet.

* Geschreven door Dani van Doorn & Ilaria Conalbi.

Schrijver: Dani van Doorn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463900683
Uitgever: Eigenzinnig