Boekenplank:
Kies

Boeken van Fran Dorf

Meer over Fran Dorf

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Fran Dorf


Overzicht

  • Hersenspinsels - A reasonable madness
  • Vervlogen jaren - Flight
  • Voor Elijah - Saving Elijah

gedetailleerd overzicht

OverzichtHersenspinsels
Als de rijke en aantrekkelijke Laura Wade een politiebureau binnenloopt en bekent dat zij verantwoordelijk is voor de gruwelijke moord op een vrouw in Manhattan Street, gelooft niemand haar. Een getuige heeft gezien dat de moord is gepleegd door een man. Maar Laura blijft volhouden dat zij haar vriendin heeft vermoord door haar dood te wensen. Bij de politie slaat de twijfel toe als blijkt dat Laura op de hoogte is van details betreffende de moord die niet aan de pers zijn vrijgegeven... De psychiater David Goldman wordt te hulp geroepen. Hij neemt Laura onder behandeling. David gelooft dat Laura lijdt aan waanideeën, tot hij merkt dat zij werkelijk bijzondere gaven bezit. Meer en meer raakt hij gefascineerd door deze mysterieuze vrouw, die al zijn gedachten schijnt te kunnen lezen. Wanhopig probeert hij te begrijpen wat er met Laura aan de hand is en wat zij te maken heeft met die afschuwelijke moord. De situatie wordt onmogelijk als David, tegen alles in wat zijn verstand hem zegt, zijn hart verliest aan Laura... Als Davids carrière door zijn ontluikende liefde voor Laura vrijwel is geruïneerd, ontdekt hij een geheim dat zo verschrikkelijk is dat hij het niet wil geloven... * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel De dooddenkster.
Schrijver: Fran Dorf
Oorspronkelijke titel: A reasonable madness
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-269-7168-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vervlogen jaren
Als Lana Paluka na twintig lange jaren in het ziekenhuis ontwaakt, ontdekt ze tot haar grote verbijstering dat ze nu een vrouw van 38 is. Ze ziet er echter nog even jong, slank en mooi uit als toen ze een meisje van achttien was. Lana herinnert zich echter niets van de fatale dag waarop ze van een 600 meter hoge rots naar beneden stortte. En ze weet ook niets van de sensationele rechtszaak waarin haar jeugdliefde, Ethan Skitt, is veroordeeld wegens poging tot moord. Terwijl Lana probeert haar weg te vinden in een nieuwe wereld, ontsnapt uit de gevangenis de man die volgens getuigenverklaringen getracht zou hebben haar om het leven te brengen. Maar is Ethan erop uit om dat wat hem twintig jaar geleden niet is gelukt opnieuw te proberen - of is hij, zoals Lana hoopt en gelooft, de man die van haar houdt en die haar nooit kwaad zou kunnen doen? Journalist Jack Wells is vastbesloten de waarheid over die fatale 18de augustus te achterhalen. Maar inmiddels is één van de twee getuigen in het proces tegen Ethan al vermoord...
Schrijver: Fran Dorf
Oorspronkelijke titel: Flight
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-269-7242-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Voor Elijah
Welke moeder zou niet proberen te onderhandelen om het leven van haar kind te redden? In de wachtkamer van de intensive care afdeling van het kinderziekenhuis waar haar vijf jaar oude zoon in coma ligt, verschijnt voor Dinah Rosenberg een geest. Hij biedt haar aan haar kind te redden, maar daarvoor moet ze wel een prijs betalen. Fran Dorf heeft een hartverscheurende psychologische roman geschreven die de de grenzen verkent van liefde en obsessie, verdriet en razernij, vertwijfeling en geloof. Voor Elijah is een krachtig, levendig en aangrijpend verhaal over de liefde van een moeder voor haar kind.
Schrijver: Fran Dorf
Oorspronkelijke titel: Saving Elijah
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5695-119-X
Uitgever: Van Buuren