Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophia Drenth

Meer over Sophia Drenth

Website: http://www.sophiadrenth.nl

Overzicht
  • Bloedrood Morgenzwart
Bloedwetten
  1. Vonnis
  2. Verlossing
  3. Zwart hart
  4. Kleine moordenaar

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bloedrood Morgenzwart
Veertien prachtige fantasy- en griezelverhalen van één van Nederlands meest fijnzinnige fantastische schrijvers. Van bezoedelend rode bloedwraak en de okers van decadente kunst tot de duisternis van de ongeborene.
Schrijver: Sophia Drenth
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 9789078720126
Uitgever: Verschijnsel, Mechelen

Bloedwetten

Vonnis
De van bloed afhankelijke Ath'vacii zijn een plaag in de vrijgevochten Neerlanden. Volksvertegenwoordiger Roan Storm heeft maar één doel: hun soort uitroeien. Hij verloor alles wat hij liefhad aan hun bloeddorst en is bereid om zijn leven te geven voor zijn Bloedwet.

Door een van de monsters te laten executeren tekent hij voor zijn lotsbestemming. Maar de Ath'vacii geven hem niet de dood waarnaar hij verlangt: ze maken hem een van hen.

Voortdurend in gevecht met de bloedlust die door zijn aderen raast probeert hij de zin van het leven terug te vinden. Lukt het hem om zijn geloofwaardigheid als mens en raadsheer te behouden of geeft hij toe aan het monster?

Schrijver: Sophia Drenth
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789492099235
Uitgever: Staaldruk
Verlossing
Neerlanders hebben hun angst verloren voor de bloeddrinkende Ath'vacii. Burgers gebruiken nu zelf gretig het pulver dat wordt vervaardigd uit Ath'vacii-bloed en bewonderen de machtige stem van een monsterlijke operazanger die eeuwen geleden onsterfelijk werd gemaakt.

Roan Storm is recent door de Ath'vacii tot het eeuwige leven veroordeeld. Hij verliest zijn grote liefde Maïa aan een sterfelijke mens. Samen met zijn staaljagers staat hij machteloos als zijn Bloedwet wordt misbruikt door zijn aartsrivaal.

Wanneer bloedhongerige mensen Ath'vacii beginnen aan te vallen en Maïa's leven in gevaar komt, valt Storm dieper dan zijn resterende vrienden ooit hadden kunnen vrezen.
Schrijver: Sophia Drenth
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789492099259
Uitgever: Staaldruk
Zwart hart
Yan ontsnapt aan het juk van de witkoppen met het voornemen de Sahandran te vinden. Deze zogenaamde nachtsluipers kunnen tijdens hun transformatie van mens naar monster elke vorm aannemen die ze willen. Zo zal hij eindelijk sterk genoeg worden om zijn moeder, zus en broers uit handen van de slavendrijvers te bevrijden. Maar Habu, de verwrongen god, heeft een bijzonder plan voor hem in petto...

Zwart hart is een splinterverhaal van de Bloedwetten en verhaalt over de wording van de ongrijpbaarste Ath'vacii. Ontdek hoe het noodlot Jean Darvas Collignon trof (ca. 44 pagina's).

Schrijver: Sophia Drenth
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789492099174
Uitgever: Quasis
Kleine moordenaar
De twaalfjarige Rafaël heeft één wens: van de tirannieke luimen van zijn vader verlost worden. Wanneer hij in de door waterpest getroffen straten van Hofstedes Scheepskwartier getuige is van een moord, lijkt het erop dat hij de ideale leermeester heeft gevonden. Maar hij komt bedrogen uit.

Kleine moordenaar is een splinterverhaal van de Bloedwetten en vertelt het verhaal over de geboorte van Ravàn, de rebel onder de Ath'vacii (ca. 116 pagina's).                               
Schrijver: Sophia Drenth
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789492099358
Uitgever: Staaldruk