Boekenplank:
Kies

Boeken van Kimberly Duffy

Kimberly Duffy is geboren en getogen op Long Island, en woont nu in het zuidwesten van Ohio. Als ze geen thuisonderwijs geeft aan haar vier kinderen, schrijft ze historische fictie die haar lezers mee terugneemt in de tijd en op reis over de hele wereld.

Meer over Kimberly Duffy

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kimberly Duffy


Overzicht

  • Dans van de vlinders - A mosaic of wings
  • Wandtapijt van licht - A tapestry of light

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans van de vlinders

Nora Shipley heeft maar één doel: haar vaders nalatenschap voortzetten door zijn wetenschappelijke tijdschrift over te nemen. Ondertussen doet ze er alles aan om als beste student haar diploma te behalen voor de entomologiestudie van Cornell om zo de studiebeurs te winnen waarmee ze verder kan studeren. Maar die wordt niet alleen gegeven op basis van cijfers, er wordt ook van haar verlangd dat ze een onderzoeksproject afrondt en daarom neemt ze het impulsieve besluit om mee te werken aan een onderzoeksproject in Kodaikanal, India.

Maar in plaats van ontdekkingen te doen, wordt Nora in India door de projectleider gedwongen in het kamp te blijven en de exotische vlinders te illustreren, die de mannen uit het team hebben gevonden. Niet waarvan ze had gedroomd, maar het stelt haar voor verschillende verrassingen, waarvan haar klasgenoot, Owen Epps, die met haar is meegegaan, er een is. En dat loopt er uiteindelijk op uit dat Nora een onmogelijke keuze moet maken: kiest ze voor wat ze dacht altijd al gewild te hebben of voor de man van wie ze is gaan houden?

Schrijver: Kimberly Duffy
Oorspronkelijke titel: A mosaic of wings
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789064513336
Ebook: 9789064513343
Uitgever: Het Zoeklicht
Wandtapijt van licht

Calcutta 1886. Ottilie Russell wordt heen en weer geslingerd tussen twee culturen, de Britse en Indiase. Ze maakt deel uit van beide en toch ook weer niet. Om haar kleine broertje Thaddeus en haar grootmoeder te kunnen onderhouden, borduurt ze met kevervleugels, een traditie die door Indiase vrouwen van generatie op generatie is doorgegeven.

Wanneer een vreemdeling, Everett Scott, op de proppen komt met het nieuws dat Thaddeus de nieuwe baron Sunderson is geworden en naar Engeland moet reizen om zijn plek in te nemen als edelman, is Ottilie geschokt door de geheimen die plots aan het licht komen.

Ondanks een groeiende vriendschap met Everett, die op zijn beurt bevriend is met Ottilies Engelse grootmoeder en tante, weigert Ottilie haar broertje te laten vertrekken... totdat ze gedwongen wordt een besluit te nemen waardoor Thaddeus van de dood gered wordt en zijzelf huis en haard moet verlaten.

Maar verraad en verlies is er ook in Engeland. Al snel moet Ottilie vechten voor het feit dat Thaddeus zijn achtergrond niet vergeet en wie hij werkelijk is. En moet ze vechten voor haar eigen plek in een koud en vreemd land...

Schrijver: Kimberly Duffy
Oorspronkelijke titel: A tapestry of light
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789064513756
Ebook: 9789064513763
Uitgever: Het Zoeklicht