Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Mattias Edvardsson

Boeken van Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson is leraar en schrijft naast romans ook young adult boeken.

Meer over Mattias Edvardsson

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Zweden

Website: Mattias Edvardsson


Lundasviten

  1. Een heel gewoon gezin - En helt vanlig familj
  2. Goede buren - Goda grannar
  3. Familietragedie - En familjetragedi
  4. Wie zwijgt stemt toe - Lova mig tystnad

gedetailleerd overzicht

LundasvitenEen heel gewoon gezin

Hoe ver zou jij gaan als je dochter beschuldigd wordt van moord?

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, predikant en getrouwd met advocate Ulrika, en hun 19-jarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord.

Een fascinerend moreel dilemma ontvouwt zich, want Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?

Hoe goed kennen deze ouders hun kind, en hoe goed kennen ze elkaar? Hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Schrijver: Mattias Edvardsson
Oorspronkelijke titel: En helt vanlig familj
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021026107
Ebook: 9789024583300
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Goede buren

Je dacht dat ze je vrienden waren...

Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een idyllische buitenwijk van Stockholm die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk. Terwijl ze worstelt voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt.

Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Schrijver: Mattias Edvardsson
Oorspronkelijke titel: Goda grannar
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024583317
Ebook: 9789024583324
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Familietragedie

Drie jonge mensen. Twee moorden. Eén waarheid?

Bill Olsson zit financieel aan de grond. Hij kan zijn dochter nauwelijks onderhouden en voor extra inkomsten verhuurt hij een kamer aan rechtenstudente Karla.

Karla Larsson maakt als bijbaan schoon bij kinderarts Steven Rytter en zijn vrouw Regina. Al snel heeft ze in de gaten dat er iets niet klopt bij het echtpaar. Waarom komt Regina de donkere slaapkamer niet uit?

Jennica Jungstedt zit in een dertigerscrisis. Via Tinder ontmoet ze Steven Rytter en wordt halsoverkop verliefd. Zou dit dan de ware zijn?

Dan worden Steven en Regina dood in hun huis aangetroffen en Bill Olsson lijkt de enige verdachte.

Wat doet wanhoop met een mens? Hoe sterk is de invloed van je familie? En kun je er ooit vanaf komen, als je dat zou willen?

Schrijver: Mattias Edvardsson
Oorspronkelijke titel: En familjetragedi
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024597826
Ebook: 9789024597833
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wie zwijgt stemt toe

Hoelang blijft het verleden verborgen?

Jari Kekkonen houdt ervan om te winnen. Hij heeft een gloednieuwe Mercedes, een prachtige familie en een elegante villa in de rijke buurt om dat te bewijzen. Sasho Palevski, met zijn bescheiden arbeidersachtergrond en immigrant-ouders, was een beruchte herrieschopper toen hij jong was. En nu hij eenmaal volwassen is, lukt het hem maar niet om van die reputatie af te komen. Wanneer Jari’s dochter en Sasho’s zoon een relatie krijgen, komen de twee werelden samen.

Amanda is beeldschoon, leeft een druk sociaal leven en is de jongste dochter in de familie Kekkonen. Dan komt ze Niko Palevski tegen. Terwijl de Kekkonens bang zijn dat Niko in de gewelddadige voetsporen van zijn vader zal treden, vrezen de Palevski’s juist dat feestbeest Amanda hun zoon van zijn ijverige pad laat afdwalen.

Dan wordt Amanda dood gevonden - en Niko wordt de hoofdverdachte. Heeft Niko zijn vaders gewelddadige neigingen geërfd, of wordt de jongeman onterecht beschuldigd? Niko houdt vol dat hij een zwijgplicht heeft... Maar aan wie?

Schrijver: Mattias Edvardsson
Oorspronkelijke titel: Lova mig tystnad
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021044699
Ebook: 9789021044705
Uitgever: Luitingh-Sijthoff