Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Ellory

Anna Ellory heeft creatief schrijven aan de Bath Spa University gestudeerd. Ellory verweeft in haar boeken meeslepende fictie met bijzondere stukjes waargebeurde geschiedenis.

Meer over Anna Ellory

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Anna Ellory


Overzicht

  • De meisjes van Ravensbrück - The Rabbit Girls
  • De puzzelvrouwen van Berlijn - The puzzle women

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe meisjes van Ravensbrück

1989, Berlijn. De Muur is gevallen en Berlijn viert feest. Miriam is uit een lastig huwelijk gevlucht om voor haar stervende vader Henryk te zorgen. Ze voelt zich schuldig dat ze hem al jaren maar heel weinig heeft gezien; hij was het niet eens met haar huwelijk.

Dan ziet ze tijdens het verzorgen een kamptatoeage op zijn arm en kantelt alles wat ze over hem dacht te weten. Hij is niet Joods, waarom heeft hij dan in een concentratiekamp gezeten? Hij heeft nooit een woord gesproken over de oorlog.

Ze gaat op zoek naar antwoorden en in zijn spullen vindt ze tot haar ontzetting een kampuniform van Ravensbrück, het vrouwenkamp. Wanneer ze in de zomen van het uniform geheime brieven aan haar vader ontdekt, die daar al 40 jaar verstopt zitten, probeert ze het mysterie van zijn verleden te ontrafelen.

Schrijver: Anna Ellory
Oorspronkelijke titel: The Rabbit Girls
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024582587
Ebook: 9789024582594
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De puzzelvrouwen van Berlijn

De waarheid over hun moeder is verscheurd. Kunnen ze de stukjes weer aan elkaar passen?

Berlijn, 1989. Rune en zijn zusje Lotte ontvluchten met hun moeder hun thuis. De laatste keer dat ze bij papa wegliepen, waren ze binnen een week terug. Maar dit keer beginnen ze een nieuw leven, zegt mama. Tien jaar later zijn de herinneringen aan hun ontsnapping vaag en wonen de kinderen bij hun vader. Mama is weg.

Wanneer op een dag een mysterieus notitieboekje wordt bezorgd dat van mama lijkt te zijn, scheurt hun vader het meteen aan stukken. Voor Lotte en Rune is de maat vol. Lukt het hen om samen de ware geschiedenis rondom hun moeders verdwijning te ontrafelen?

Schrijver: Anna Ellory
Oorspronkelijke titel: The puzzle women
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024595204
Ebook: 9789024595211
Uitgever: Luitingh-Sijthoff