Boekenplank:
Kies

Boeken van Katrine Engberg

Katrine Engberg is schrijfster, danseres, choreografe en filmregisseuse.

Meer over Katrine Engberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Denemarken


Bureau Kopenhagen

  1. De krokodilvogel - Krokodillevogteren
  2. Glazen vleugels - Glasvinge
  3. Dodenmasker - Vådeskud
  4. Wintereiland - Isola

gedetailleerd overzicht

Bureau KopenhagenDe krokodilvogel

Op een vroege ochtend in het centrum van Kopenhagen loopt de gepensioneerde Gregers Hermansen voorzichtig de trap van zijn appartement af om zijn vuilniszak buiten te zetten. Op de begane grond klemt de deur een beetje. Gregers probeert de deur open te krijgen, maar struikelt en valt door de deur naar binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt.

Het is het begin van een nachtmerrie voor de bewoners van het appartementencomplex en eveneens voor rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner. Vooral omdat er algauw wordt ontdekt dat een andere bewoner van het complex een thriller schrijft over de moord op een jonge vrouw in een appartementencomplex…

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Krokodillevogteren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400509863
Ebook: 9789044977035
Uitgever: Bruna
Glazen vleugels

Zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigs-ziekenhuis van Kopenhagen. Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.

Zes dagen eerder. Een bezorger maakt zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam - ze lijkt te zijn doodgebloed.

Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord...

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Glasvinge
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400509870
Ebook: 9789044977042
Uitgever: Bruna
Dodenmasker

Op een prachtige lentedag in april verdwijnt de vijftienjarige Oscar spoorloos. Oscar is het middelste kind uit een rijke, excentrieke familie uit Kopenhagen, en men gaat er aanvankelijk van uit dat hij zelf is weggelopen. Toch lijkt het er steeds meer op dat de tiener is ontvoerd.

De enige concrete aanwijzing die rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner hebben, is een cryptisch citaat uit een roman, dat lijkt te verwijzen naar zelfmoord. Had Oscar aanleiding zichzelf van het leven te beroven?

Dan wordt er een lichaam gevonden bij een vuilverbrandingsinstallatie. Het slachtoffer is gedood op dezelfde avond dat Oscar verdween. Maar waar is Oscar?

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Vådeskud
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400513532
Ebook: 9789044932522
Uitgever: Bruna
Wintereiland

Een man wordt wakker van het weerzinwekkende geluid van een kettingzaag. Hij is vastgebonden en kan zich niet bewegen...

Jeppe Kørner is met verlof van de politie en houdt zich tijdens de winter schuil op het eiland Bornholm. Wanneer hij een helpende hand biedt bij de zagerij op het eiland, belandt hij onbedoeld midden in een sinister mysterie.

Hij zal opnieuw met Anette Werner en Esther de Laurenti moeten samenwerken als ze de geheimen van het eiland willen onthullen en de moordenaar stoppen voor hij opnieuw toeslaat.

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Isola
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400513549
Ebook: 9789044932539
Uitgever: Bruna