Boekenplank:
Kies

Boeken van Katrine Engberg

Katrine Engberg is schrijfster, danseres, choreografe en filmregisseuse.

Meer over Katrine Engberg

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1975

Denemarken

Bureau Kopenhagen

  1. De krokodilvogel - Krokodillevogteren
  2. Glazen vleugels - Glasvinge

gedetailleerd overzicht

Bureau Kopenhagen

De krokodilvogel

Op een vroege ochtend in het centrum van Kopenhagen loopt de gepensioneerde Gregers Hermansen voorzichtig de trap van zijn appartement af om zijn vuilniszak buiten te zetten. Op de begane grond klemt de deur een beetje. Gregers probeert de deur open te krijgen, maar struikelt en valt door de deur naar binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt.

Het is het begin van een nachtmerrie voor de bewoners van het appartementencomplex en eveneens voor rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner. Vooral omdat er algauw wordt ontdekt dat een andere bewoner van het complex een thriller schrijft over de moord op een jonge vrouw in een appartementencomplex…

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Krokodillevogteren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400509863
Ebook: 9789044977035
Uitgever: Bruna
Glazen vleugels

Zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigs-ziekenhuis van Kopenhagen. Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.

Zes dagen eerder. Een bezorger maakt zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam - ze lijkt te zijn doodgebloed.

Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord...

Schrijver: Katrine Engberg
Oorspronkelijke titel: Glasvinge
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400509870
Ebook: 9789044977042
Uitgever: Bruna