Boekenplank:
Kies

Boeken van Annika Estassy

Annika Estassy is geboren in Frankrijk, maar groeide op in Senegal en Frankrijk voor ze als tiener naar Zweden verhuisde. Ze is opgeleid tot journalist en werkte in de filmindustrie en als voorzitter van een Zweedse Studentenvakbond voor ze fulltime schrijver werd.

Meer over Annika Estassy

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Frankrijk

Website: Annika Estassy


Overzicht

  • De wijngaard tussen berg en zee - Vingården mellan berg och hav
  • Het is zonniger in Zuid-Frankrijk - Alla dessa hemligheter
  • Groene vingers gezocht - Gröna fingrar sökes

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe wijngaard tussen berg en zee

Vastbesloten om haar huwelijk en haar hond niet te verliezen, gaat Nelly in de Franse zon op zoek naar de beste versie van zichzelf...

Mats, met wie Nelly twintig jaar heeft samengewoond en die nu van haar wil scheiden, is van plan om hun geliefde hond Pollux mee te nemen. Om dat te voorkomen, en er zeker van dat het zijn gevoelens weer zal aanwakkeren, neemt Nelly het radicale besluit om met Pollux naar Frankrijk te vertrekken. Daar gaat ze aan de slag in een wijngaard en bij een pension, genaamd Les Gallines.

Tussen de nieuwe vriendschappen en de mysteries die Les Gallines omringen, ontdekt Nelly eindelijk hetgeen waarvan ze nooit had gedacht dat ze het bezat: moed.

Schrijver: Annika Estassy
Oorspronkelijke titel: Vingården mellan berg och hav
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9788726920376
Ebook: 9788726920352
Uitgever: Saga Egmont
Het is zonniger in Zuid-Frankrijk

Met het onverwachte overlijden van haar man begint een stormachtig nieuw hoofdstuk voor Louise Sörenstam. Hoe moet ze nu verder? En kende ze hem wel zo goed als ze dacht? Een buitenlands avontuur lonkt...

Tegen de achtergrond van de ruige kusten van Roslagen, tegenover Stockholm, wordt het leven van Louise overhoop gegooid door de dood van haar echtgenoot Konrad. Ze heeft altijd in de schaduw van haar man geleefd en is afhankelijk van haar dochters, maar nu krijgt ze te maken met de schulden die Konrad tijdens hun huwelijk heeft opgebouwd. In een opwelling besluit Louise te vertrekken, aan alles te ontsnappen.

Eenmaal bij haar zus in het zuiden van Frankrijk probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Zou ze, op zoek naar rust en zingeving, misschien ook zichzelf en de liefde weer tegen kunnen komen?

Schrijver: Annika Estassy
Oorspronkelijke titel: Alla dessa hemligheter
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9788726920437
Ebook: 9788726920321
Uitgever: Saga Egmont
Groene vingers gezocht

Leyla ontvlucht haar huwelijk, Agnes moet toegeven aan de beperkingen van haar leeftijd. Uit hun gedeelde liefde voor tuinieren groeit een helende vriendschap...

Het stille Måneby vormt het decor voor de ontmoeting tussen de twee vrouwen. De bejaarde Agnes, die al jaren is toegewijd aan haar geliefde tuin, kan vanwege een slopende ziekte haar planten niet langer verzorgen. Leyla besluit daarentegen samen met haar zoon om Stockholm te ontvluchten, omdat haar huwelijk onhoudbaar is geworden.

Leyla en Agnes ontmoeten elkaar op een belangrijk kruispunt in het leven, waar een kleurrijke tuin en een vrolijke kaketoe een nieuw begin inluiden.

Schrijver: Annika Estassy
Oorspronkelijke titel: Gröna fingrar sökes
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9788726920413
Ebook: 9788726920338
Uitgever: Saga Egmont