Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Ester

Meer over Sophie Ester

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Kirstin Rozema, Kirstin Rozema-Engeman

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Sophie Ester


Vanhoven

  1. Ommekeer
  2. Zijdelings
  3. Terugkeer
  4. Vuurproef
  5. Tijdlijn
  6. Hemelstreek

Vanhoven / Klopjacht

De eerste drie delen van de serie Vanhoven zijn eerder uitgebracht onder naam van Kirstin Rozema-Engeman met als serietitel Klopjacht en de titels Vogelvrij, Weerwraak en Dromenjagers.

gedetailleerd overzicht

VanhovenOmmekeer

Een actie met enorme gevolgen. Een psychopaat versus een weerloos gezin. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn...

Een arrestatie na een verkeersovertreding in San Francisco is het begin van een serie aanslagen. Het begint met de moord op de agent en zijn vrouw, vervolgens een overval op het bureau waar de arrestant gevangen zit. De overval is bijzonder gewelddadig: slechts een enkeling overleefd het. De dader ontkomt. Op de muur van het politiebureau staat met verf geschreven: Nobody messes with Robert Dayle!

Het is volkomen onduidelijk wie Robert Dayle is en wat zijn connectie met de vermoorde agent is. Maar vanaf dat moment maakt Dayle jacht op diens gezin. Waarom weet niemand. Hij is vastbesloten ze te pakken te krijgen. Een kat en muis spel volgt, wie is slimmer? Wie heeft de langste adem, wie zet de juiste zet? Wie speelt de laatste pion en zorgt ervoor dat Robert Dayle gestopt wordt.

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086603435
Uitgever: Ellessy
Zijdelings

Eindelijk lijkt alles goed. Een nieuw leven begint, een leven vol voorspoed en goede dagen. Totdat...

De Vanhovens wonen na een aantal turbulente jaren in de strijd tegen hun vijand Robert Dayle in Sydney en ze leven in tamelijke rust. Tenminste, dat denken ze... Het geluk dat ze dachten te vinden is echter betrekkelijk: al is er van de oude dreiging geen sprake meer; een nieuw probleem heeft bezit van hun levens genomen, met verschrikkelijke gevolgen.

Zijdelings gaat over wraak. Wraak over een genomen beslissing van jaren eerder. Niemand ziet het aankomen. Tot de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen. Vlak voor het laatste stukje zijn plek lijkt te vinden, komt er een oplossing, al heeft dat behoorlijke gevolgen voor iedereen.

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086603817
Uitgever: Ellessy
Terugkeer

Wanneer het weten alleen maar pijnlijk is, is de onwetendheid misschien wel de grootste troost...

Vincent Jones weet maar één ding zeker: de man, die hij in de spiegel ziet, is een onbekende. Hij is alles kwijt: zijn identiteit, zijn verleden, zijn heden en zijn doel in het leven. Er is iets verschrikkelijks aan de hand, wat dat is, is voor hem een groot raadsel. Maar niet voor de mensen om hem heen, ondervindt hij al snel.

Tijdens een gezellig samenzijn komt voor hem de klap. Het grote weten is terug. Die wetenschap is vernietigend. Hij wilde weten, maar alles behalve deze waarheid. Wat moet hij doen? Hoe moet hij verder? Is er een toekomst? Een toekomst zonder verleden, dat zal het worden.

Hoe moet Vincent verder? De man die alles heeft verloren en een nieuw leven op moet bouwen. Wat gaat hij doen? Gaat hij het helemaal alleen redden? En is alles wat hij zich weer herinnert ook daadwerkelijk waar of leeft hij met een valse waarheid? Hoe vindt hij de antwoorden op het grootste vraagstuk van zijn leven: Wie?

Terugkeer gaat over herinneringen die eigenlijk te pijnlijk zijn om mee te leven. Wat is de waarheid en hoe moet je daar mee leren omgaan?

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604296
Uitgever: Ellessy
Vuurproef

Vuurproef is als novelle een extra deel in de serie Vanhoven. Het is een aanvulling op de eerste drie delen, maar een niet te missen onderdeel op weg naar het laatste deel van de serie, Tijdlijn.

Dertien jaar na een aanslag, waarbij Vincent bijna alles verloor, heeft het leven voor hem weer glans gekregen. Het gaat goed met hem, zijn band en met de groep mensen om hem heen. Eén van hen is Pieter Jan Kuypers, die intussen een dierbare vriend van Vincent is geworden.

Voor Pieter Jan verloopt alles helaas minder soepel. Hij leeft in een wereld vol vooroordelen en ongezouten meningen. Dat maakt het voor hem niet gemakkelijk, omdat iedereen wel iets over hem te melden heeft. Hij heeft een leven opgebouwd waarin hij zich prettig voelt en doet dingen waar hij goed in is, wat hij mag bewijzen wanneer hij een uitnodiging krijgt van Vincent. Er is een groot probleem: Australië staat in brand.

* Australië kampt ieder jaar met verschrikkelijke bosbranden, die duizenden dieren het leven kost en de prachtige natuur verwoest. Daarom gaat de volledige opbrengst van dit boek naar The Wildlife Warriors Australia.

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464491524
Uitgever: In eigen beheer uitgegeven
Tijdlijn

Pieter-Jan Kuypers organiseert een benefietconcert in Sydney om de hulpverleners in Australië te helpen. Het wordt een fantastisch festival. Het is een droom die uitkomt voor Vincent.

De volgende ochtend ontwaakt hij in een realiteit, waarin iedereen die hem lief was nog in leven is. Zijn grootste wens komt uit, maar na een emotioneel weerzien beginnen de twijfels. Niets is wat het lijkt in een verhaal over het uitkomen van diepe verlangens, over hoge bergen en diepe dalen. Over wensen die niet uit hadden mogen komen.

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464493672
Ebook: 9789464493689
Uitgever: Ellessy


Hemelstreek

Tijdens een korte vakantie van de wereldberoemde Australische rockband Greencard staat ineens een bekende voor hun neus. Het ongeloof is groot: Hij was immers dood! Hoe kan dit?

Wanneer vlak voor de Europe-tour Peter Kuypers moeder met de dood wordt bedreigd, blijkt het angstbeeld van destijds nog steeds te bestaat. Samen met bandlid Vincent Jones vertrekt Peter direct naar Nederland om hulp te bieden. Daar wordt duidelijk dat niet alleen Peters moeder, maar ook zijn zus en Vincent worden bedreigd.

Vincent wordt onderweg ziek en zijn conditie gaat razendsnel achteruit. Terug bij de band moet hij vechten voor zijn leven. Dan komt onverwacht de rockband Di-Rect in beeld, die zich inzet om de problemen op te lossen. Ze vallen in voor twee ontbrekende bandleden. Is dit het einde van Greencard en wat zit erachter?

Schrijver: Sophie Ester
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464931969
Uitgever: Ellessy