Boekenplank:
Kies

Boeken van Hans Faber

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau. Faber zou in 2017 zijn eerste boek, De Rus, publiceren. Na de moord op zijn nichtje werd de publicatie afgelast en begon Faber, op verzoek van zijn broer, aan het schrijven van een boek rondom de moord op Anne Faber. Pas drie jaar later werd De Rus alsnog gepubliceerd.

Meer over Hans Faber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland


Vince van Zandt

  1. De Rus
  2. De minister
  3. De zondaar

Non-Fictie

  • Anne; kroniek van een zoektocht

gedetailleerd overzicht

Vince van ZandtDe Rus

Misdaadjournalist Vince van Zandt duikt in de zaak van een verdronken Rus. Wordt zijn instinct hem fataal?

Vince van Zandt, dé misdaadverslaggever van Nederland, leest in een nieuwsbericht dat er een Russische man uit de Prinsengracht is gedregd. De politie gaat uit van een ongeluk, maar de dood van de man intrigeert Vince. Ondanks het feit dat zijn hoofdredacteur niks in het verhaal ziet, gaat Vince op onderzoek uit.

Carla, de healer die hij regelmatig bezoekt, waarschuwt hem zelfs voor gevaar. Gevaar dat van twee kanten komt. Hij weet de identiteit van de Rus te achterhalen, maar als hij door krijgt in wat voor slangenkuil hij terecht is gekomen vraagt hij zich af waarom hij zo koppig is geweest.

Schrijver: Hans Faber
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044359718
Ebook: 9789044359725
Uitgever: The House of Books
De minister

Vince van Zandt duikt in de zaak van een omgekomen jonge dierenactiviste, maar stuit op hogere machten.

De jonge politicus Jan de Reuver is voor de duvel niet bang. Als een collega hem vraagt te bemiddelen bij de bezetting van een varkensstal in Markelose Broek aarzelt hij geen moment en gaat hij met een delegatie van Meat is Murder in gesprek. Na zijn daadkrachtige optreden wordt de stal ontruimd en worden de activisten opgepakt. De media zijn lyrisch over zijn optreden en zijn carrière raakt verder in de lift.

Vince van Zandt heeft niks op met activisten, maar raakt geïnteresseerd als het lichaam van een jonge activiste wordt gevonden. Zeker als ze door geweld om het leven gekomen lijkt...

Schrijver: Hans Faber
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044359749
Uitgever: The House of Books
De zondaar

Een reeks moorden houdt de gesloten gemeenschap op Urk in de greep. Kan Vince de moordenaar ontmaskeren?

Misdaadverslaggever Vince van Zandt heeft een moeilijke tijd. Een grote en spraakmakende reportage van zijn hand moet gerectificeerd worden en van de nieuwe hoofdredacteur mag Vince alleen nog maar bureaudiensten draaien. Tijdens een van die diensten stuit Vince op een duistere moord op Urk.

Op eigen rekening reist hij af naar de plaats delict waar de moordenaar een Bijbeltekst in het strand heeft achtergelaten. Niet veel later wordt Urk opgeschud door een tweede moord. Vince' interesse wordt gewekt als iemand op een blog details over de moorden publiceert die alleen de moordenaar kan weten...

Schrijver: Hans Faber
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044364194
Ebook: 9789044364200
Uitgever: The House of Books

Non-FictieAnne; kroniek van een zoektocht

Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Schrijver: Hans Faber
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048847952
Ebook: 9789048847969
Uitgever: Lebowski