Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Monika Fagerholm

Boeken van Monika Fagerholm

Meer over Monika Fagerholm

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Finland


Overzicht

  • Diva - Diva
  • Het Amerikaanse meisje - Den Amerikanska flickan
  • Het glitterpodium - Glitterscenen
  • Mooie vrouwen aan het water - Underbara kvinnor vid vatten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDiva
Diva is bijna veertien jaar. Ze is dol op eten, wiskunde, mannen, vrouwen en de revolutie. Diva wil alles tegelijk en heeft een onbegrensd vertrouwen in haar eigen kwaliteiten. Ze geniet vol overgave van het leven, ontzegt zichzelf niets, overschrijdt grenzen en maakt haar eigen regels, ook in haar (seksuele) relaties met mannen en vrouwen.

Diva wil niet worden zoals andere meisjes, die vooral met hun uiterlijk bezig zijn en dromen van de prins op het witte paard. Ze wil niet dromen, maar doen. Ze wil niet geleefd worden, maar haar eigen wereld creëren.
Schrijver: Monika Fagerholm
Oorspronkelijke titel: Diva
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044510478
Ebook: 9789044530179
Uitgever: De Geus
Het Amerikaanse meisje
In 1969 duikt een jong Amerikaans meisje op in de moerassige kuststreek dichtbij de Finse hoofdstad Helsinki. Haar aanwezigheid maakt op iedereen grote indruk. Als ze niet lang daarna dood wordt gevonden en haar vriendje zelfmoord pleegt, wordt ze meteen deel van de plaatselijke mythologie.

De gebeurtenis voedt de eindeloze dromen en spelletjes over liefde en dood van eenzame jongens en meisjes. Tegen het Finse decor van uitzinnige zomers, naargeestige herfsten en veel drank, komen twee meisjes later op het spoor van de ware toedracht rond de sterfgevallen.
Schrijver: Monika Fagerholm
Oorspronkelijke titel: Den Amerikanska flickan
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044505979
Uitgever: De Geus
Het glitterpodium
Het glitterpodium, dat is de kamer waarin de talentvolle Ulla toneel speelt. Ze speelt er het verhaal na van het legendarisch geworden meisje Eddie de Wire, dat in de jaren zestig in die streek vermoord werd.

De mythe van haar dood houdt de gemoederen nog steeds bezig. De kleurrijke streekbewoners spelen met de dodelijke aantrekkingskracht van fantasie en illusie.
Schrijver: Monika Fagerholm
Oorspronkelijke titel: Glitterscenen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044510461
Ebook: 9789044528985
Uitgever: De Geus
Mooie vrouwen aan het water
Ergens tussen de Finse eilanden ligt het 'zomerparadijs', waar Thomas alle zomers met zijn ouders Kajus en Isabella doorbrengt. Het gezin is hecht, ongeïnteresseerd in de buitenwereld en heel gelukkig.

Thomas is een wat ongewoon en eenzaam kind dat een sterke band heeft met zijn beeldschone moeder, die haar man ontmoette toen ze als zeemeermin in een pretpark werkte. Ze hebben een fijne tijd in het zomerparadijs tot er een gezin opduikt dat heel anders in het leven staat.
Schrijver: Monika Fagerholm
Oorspronkelijke titel: Underbara kvinnor vid vatten
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044508109
Uitgever: De Geus