Boekenplank:
Kies

Boeken van Mick Finlay

Meer over Mick Finlay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Mick Finlay


Arrowood

  1. Arrowood - Arrowood
  2. De moordput - The murder pit

gedetailleerd overzicht

ArrowoodArrowood

Londen, 1895. Een moordenaar maakt de straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding.

Privédetective William Arrowood heeft een grote hekel aan Sherlock Holmes. Holmes is beroemd en krijgt de interessantste zaken, terwijl Arrowood het moet doen met cliënten die zich aan het randje van de samenleving bevinden.

Op een dag krijgt Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar wanneer blijkt dat de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen.

Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Holmes?

Schrijver: Mick Finlay
Oorspronkelijke titel: Arrowood
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700923
Ebook: 9789402755138
Uitgever: HarperCollins
De moordput

Het is 1896. Sherlock Holmes heeft opnieuw de kranten gehaald door allerlei mysterieuze zaken op te lossen voor rijke Londenaren. Maar te midden van de arbeiderswoningen in Zuid-Londen, houdt William Arrowood zich bezig met veel duisterdere, gewelddadigere en minder goed betaalde zaken.

Arrowood is zonder twijfel de betere detective, dus wanneer Mr en Mrs Barclay hem op het hart drukken hun ontvoerde dochter Birdie terug te vinden, is hij ervan overtuigd dat hij en zijn assistent dat zo voor elkaar hebben.

Maar deze aanvankelijk eenvoudige zaak met één vermist persoon, verandert al gauw in een grootschalig moordonderzoek. Ver weg van de chique wijken is Arrowoods Londen er een van onverbiddelijke wreedheid, waar het kwaad erop wacht ontmaskerd te worden...

Schrijver: Mick Finlay
Oorspronkelijke titel: The murder pit
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702644
Uitgever: HarperCollins