Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Francesco Fioretti

Boeken van Francesco Fioretti

Francesco Fioretti (Lanciano, Italië) heeft literatuur gestudeerd in Florence. In 2012 promoveerde hij aan de universiteit van Eichstätt (Duitsland) met een proefschrift over Dante.

Meer over Francesco Fioretti

Genre: Roman

Geboren: 1960


Overzicht

Het geheim van Leonardo da Vinci

Milaan, 1495. Leonardo da Vinci werkt aan zijn nieuwste meesterwerk: de muurschildering Het laatste avondmaal. Hij probeert zich op zijn taak te concentreren, maar een reeks verontrustende gebeurtenissen leidt hem af: bij de kathedraal-in-aanbouw, vlak bij Leonardo’s studio in de Corte Vecchia, vindt zijn leerling een afgehakte hand, en niet veel later wordt in een franciscaans klooster een monnik gevonden die duidelijk met geweld om het leven is gekomen.

Da Vinci en zijn leerling Gian Giacomo, beter bekend als Salaì, raken steeds verder bij de zaken betrokken. Vooral als het portret van Luca Pacioli, een goede vriend van Leonardo en een beroemde wiskundige en pupil van Piero della Francesca, daarin een rol lijkt te spelen. Het portret lijkt een aantal geheimen te verbergen die onlosmakelijk met de gebeurtenissen in de stad zijn verbonden. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid, kan Leonardo het niet laten tal van aanwijzingen in zijn eigen kunstwerk te verwerken. Daarmee maakt hij van Het laatste avondmaal zijn meest mysterieuze creatie ooit.

Schrijver: Francesco Fioretti
Oorspronkelijke titel: La biblioteca segreta di Leonardo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022586020
Ebook: 9789402312447
Uitgever: Boekerij