Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophia Fourie

Sophia Fourie woont met haar echtgenoot aan de westkust van Zuid-Afrika, waar ze als gids werkt en mede-eigenaar is van het Strandveldmuseum in Franskraal nabij Gansbaai.

Meer over Sophia Fourie

Geboorteland: Zuid-Afrika


Overzicht

De lantaarnzwaaier

Gansbaai (Zuid-Afrika), 1890. Tijdens stormachtige nachten wordt Sophie door haar vader gedwongen op een hoge rots aan de kust met een grote lantaarn te zwaaien. Op die manier worden schippers in verwarring gebracht, zodat hun schepen te pletter slaan op de gevaarlijke rotskust. Haar vader en zijn strandjutters gaan er vervolgens met de aangespoelde handelswaar vandoor.

In een confrontatie met haar vader weigert Sophie nog langer zijn bevelen te gehoorzamen. Kort daarop loopt er in een hevige storm weer een handelsschip op de rotsen. 's Ochtends wordt de gewonde kapitein Sophies huis binnengedragen. Wie heeft ditmaal de lantaarn gezwaaid? En waarom voelt Sophie zich zo onweerstaanbaar tot deze vreemdeling aangetrokken?

Heen en weer geslingerd tussen de loyaliteit aan haar ouders, de verlangens van haar hart en de roep van haar geweten moet Sophie een allesbeslissende keuze maken.

Schrijver: Sophia Fourie
Oorspronkelijke titel: Die lanternswaaier
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023994664
Ebook: 9789023996521
Uitgever: Mozaïek