Boekenplank:
Kies

Boeken van Tess Franke


Femke Wolzak

  1. De inwijding
  2. De beproeving
  3. De bezieling
  4. Maskerade
  5. In haar eer

gedetailleerd overzicht

Femke WolzakDe inwijding
Femke Wolzak is een zelfbewuste vrouw van 28. Ze woont met haar vriend Roel in een appartement in Amsterdam-Oost. Als junior bij het advocatenkantoor van Thans, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg heeft Femke veel te maken met zware criminelen en hun morele opvattingen. Dat gaat goed zolang ze professioneel en afstandelijk blijft. Maar dat doet ze niet. Als Hermanna, de vrouw van een Amsterdamse gangster, zich bij haar meldt met echtscheidingsplannen, slaat ze alle professionele raad in de wind, laat haar zorginstinct spreken en onderhandelt tussen de huwelijkspartners tot er een overeenkomst ligt. Hard maar rechtvaardig en met voldoende borg (een belastende verklaring in de kluis) om de vrouw een veilige aftocht te bezorgen. Desondanks wordt Hermanna vermoord aangetroffen voor Femkes huis.
Schrijver: Tess Franke
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-445-0746-X
Uitgever: De Geus
De beproeving
Verdedig je de man die terechtstaat voor de moord op je geliefde? En hoe dan? Wat doe je als je betrokken raakt bij een ontvoering die het land op zijn kop zet? Femke Wolzak neemt de verdediging op zich van Alwin P., die wordt verdacht van een reeks moorden, waaronder die op Femkes vriend Roel. Tegelijkertijd probeert de vrouw van haar overleden patroon Thans haar tot woordvoerder te maken van een groepje strijdvaardige christenen die in een wanhoopsactie de zoon van de Amerikaanse ambassadeur hebben ontvoerd. Femke moet zwenken, haar rug rechthouden, haar bevoegdheden als advocate afbakenen, in het reine komen met haar geweten - en tegelijkertijd de belangen van haar cliënten in het oog houden. Een ware beproeving.
Schrijver: Tess Franke
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1042-3
Uitgever: De Geus
De bezieling
De ambitieuze advocate Femke Wolzak - partner bij advocatenkantoor Wolzak, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg - neemt een van haar collega's waar bij de behandeling van een moordzaak. Het lijkt een simpele kwestie: er is geen slachtoffer, er zijn geen getuigen, en de verdachte - de Marokkaanse halal slager Moustafa D. - is brandschoon. De zaak dreigt op een nachtmerrie uit te lopen wanneer dé nationale misdaadjournalist Bas P.Verhoef via zijn tv-show de publieke opinie weet te alarmeren. Femkes onschuldige cliënt wordt staatsvijand nummer één. Zo raken zij verstrikt in een trial by media en ziet Femke zich genoodzaakt niet alleen haar cliënt te verdedigen, maar ook zichzelf, tegenover iedereen, zelfs tegenover haar familie en goede vriendinnen.
Schrijver: Tess Franke
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-414-1412-0
Uitgever: Ambo | Anthos
Maskerade
Femke Wolzak, partner bij advocatenkantoor Wolzak, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg, duikt na een moeilijke zaak onder bij haar vriend Ben. Al snel begint ze te wennen aan een leven buiten de stad. Ze mist het hectische bestaan nauwelijks. Als 'bonusmoeder' in Purmerend komt ze tot rust én tot haar recht. Die rust is echter maar schijn en de geborgenheid van het gezin blijkt bedrieglijk. Na een gruwelijke schietpartij waarbij Ben levensgevaarlijk gewond raakt, komt binnen een paar seconden een einde aan Femkes rustige leventje. Ze keert terug naar Amsterdam en belandt weer midden in de wereld van misdaad en straf.
Schrijver: Tess Franke
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-414-1538-7
Uitgever: Ambo | Anthos
In haar eer
Met gebruikmaking van vlijmscherpe deductie en observatie ontrafelt Femke Wolzak de toedracht van een verkrachting. Als Femke vervolgens de verdediging van de verkrachter op zich neemt, wordt dat haar niet in dank afgenomen. Bij haar firma Wolzak, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg doet men namelijk geen zedenzaken, maar alleen zware misdaad. Het conflict tussen de partners loopt hoog op. En niet alleen meldt zich ondertussen een tweede verkrachter bij haar, ook waart er een lustmoordenaar rond door Amsterdam - een zieke geest in een gezond lichaam, een man zonder medelijden en zonder gezicht, die akelig dicht bij Femke in de buurt komt.
Schrijver: Tess Franke
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041415394
Uitgever: Ambo | Anthos