Boekenplank:
Kies

Boeken van Tina Frennstedt

Tina Frennstedt heeft tijdens haar werk als misdaadjournaliste veel te maken gehad met strafzaken waar vermoorde of vermiste vrouwen bij betrokken waren.

Meer over Tina Frennstedt

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1969

Zweden


Cold Case

  1. Verdwenen - Försvunnen
  2. Countdown - Väg 9

gedetailleerd overzicht

Cold CaseVerdwenen

Een moord in Malmö. Een vergeten, onopgeloste zaak. Is de moordenaar terug?

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense ‘Valby Killer’, die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.

De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van de Zweedse Cold Case Unit, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Försvunnen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704228
Ebook: 9789402758856
Uitgever: HarperCollins
Countdown

Op de ochtend van Goede Vrijdag wordt een controversiële zangeres dood gevonden in de vuurtoren van een nationaal park aan de kust. Op de plaats delict wordt bewijs gevonden dat teruggrijpt op een moordzaak in Ystad van vijftien jaar geleden, waarin een jonge pianist doodgemarteld werd.

Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö duiken in beide zaken, maar vinden geen overeenkomsten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen. Het nieuws brengt echter een kettingreactie van dramatische voorvallen op gang. Zo begint een moeder van twee jonge kinderen te vermoeden dat haar echtgenoot niet is wie hij zegt te zijn…

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Väg 9
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402706499
Ebook: 9789402760378
Uitgever: HarperCollins