Boekenplank:
Kies

Boeken van Tina Frennstedt

Tina Frennstedt heeft tijdens haar werk als misdaadjournaliste veel te maken gehad met strafzaken waar vermoorde of vermiste vrouwen bij betrokken waren.

Meer over Tina Frennstedt

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Zweden


Cold Case

  1. Verdwenen - Försvunnen
  2. Countdown - Väg 9
  3. Vagevuur - Skärseld
  4. De laatste foto - Sista bilden

gedetailleerd overzicht

Cold CaseVerdwenen

Een moord in Malmö. Een vergeten, onopgeloste zaak. Is de moordenaar terug?

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense ‘Valby Killer’, die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.

De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van de Zweedse Cold Case Unit, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Försvunnen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704228
Ebook: 9789402758856
Uitgever: HarperCollins
Countdown

Op de ochtend van Goede Vrijdag wordt een controversiële zangeres dood gevonden in de vuurtoren van een nationaal park aan de kust. Op de plaats delict wordt bewijs gevonden dat teruggrijpt op een moordzaak in Ystad van vijftien jaar geleden, waarin een jonge pianist doodgemarteld werd.

Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö duiken in beide zaken, maar vinden geen overeenkomsten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen. Het nieuws brengt echter een kettingreactie van dramatische voorvallen op gang. Zo begint een moeder van twee jonge kinderen te vermoeden dat haar echtgenoot niet is wie hij zegt te zijn…

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Väg 9
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402706499
Ebook: 9789402760378
Uitgever: HarperCollins
Vagevuur

Het verleden haalt je in... Wie staat er op de moordlijst?

Een pyromaan zaait angst in het zuiden van Zweden. Er zijn al vier doden gevallen en de politie vindt vreemde aanwijzingen bij de afgebrande huizen. Wanneer een van de slachtoffers de brand overleeft, lijkt de kans om de zaak snel op te lossen opeens een stuk groter.

Rechercheur Tess Hjallmarsson start samen met haar collega Marie Erling en profiler Carsten Morris de zoektocht naar de pyromaan, die op wraak belust is en niet te stoppen lijkt. Langzaam maar zeker komen ze de dader op het spoor, maar als Tess hem te dicht nadert, staat ze ineens zelf bij hem op de radar. Het wordt een zaak van leven of dood om de achtergelaten boodschappen en de mysterieuze cijfers zo snel mogelijk te ontcijferen...

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Skärseld
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402712056
Ebook: 9789402768039
Uitgever: HarperCollins
De laatste foto

Hij heeft alweer een volgend slachtoffer in beeld...

Een jonge vrouw verdwijnt spoorloos na een avondje stappen in Kopenhagen. Zeven jaar later verschijnt er een foto van haar op internet. Ze zit in een onbekend voertuig en staart wezenloos in de camera. Wie heeft de foto gemaakt? En waar is ze nu?

Rechercheur Tess Hjalmarsson heeft al genoeg aan haar hoofd: haar relatie is net op de klippen gelopen en ze is geschorst. Toch houdt het haar niet tegen om profiler Carsten Morris te helpen met zijn onderzoek. Op dezelfde website vinden ze een foto van een vrouw die zeventien jaar geleden uit Österlen verdween. Alle reden voor Tess om een nieuwe cold case te openen en de dader achter de tralies te krijgen. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe grimmiger het wordt...

Schrijver: Tina Frennstedt
Oorspronkelijke titel: Sista bilden
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402715323
Ebook: 9789402771879
Uitgever: HarperCollins