Boekenplank:
Kies

Boeken van Randi Fuglehaug

Randi Fuglehaug studeerde journalistiek aan het Volda University College en werkt als redacteur bij het vrijdagmagazine Fredag.

Meer over Randi Fuglehaug

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1980

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

Vrije val

Vier vrouwen maken een parachutesprong. Eén papachute gaat niet open. Een ongeluk of moord?

In het normaal zo rustige Fjordengebied in het westen van Noorwegen vindt een extreme sports-festival plaats. Een skydiveteam van vier vrouwen maakt een formatiesprong, en voor het oog van honderden mensen gaat de parachute van een van hen niet open. Politieonderzoek toont aan dat het geen ongeluk was.

Een van de aanwezigen in het publiek is Agnes Tveit, journalist bij de plaatselijke krant. Ze is een negenendertigjarige fastfoodliefhebber die het niet zo nauw neemt met ethische codes. Ze is geboren en getogen in Voss, en is na bijna twintig jaar in Oslo gewerkt te hebben weer naar haar geboortestreek teruggekeerd. Maar ze is bang dat dit een verkeerde beslissing was. Met haar vriend wilde ze op een rustigere plek een gezin stichten. Maar kinderen krijgen lukt niet, Fredrik wordt steeds gestrester en haar nieuwe baan blijkt saai.

Dat verandert na het skydive-ongeluk. Agnes kent alle vier de vrouwen, en haar nieuwsgierigheid is gewekt. Wie wilde de vriendelijke Veslemøy Liland vermoorden, en waarom? Agnes realiseert zich dat de antwoorden op die vragen dichter bij haar eigen verleden liggen dan ze had durven vermoeden.

Schrijver: Randi Fuglehaug
Oorspronkelijke titel: Fallesjuke
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026353666
Ebook: 9789026353673
Uitgever: Ambo | Anthos