Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire Fuller

Claire Fuller is schrijfster van romans en korte verhalen. Ze heeft gestudeerd aan de kunstacademie en begon op haar veertigste met schrijven, nadat ze jarenlang een marketingbureau runde. Ze haalde haar master Creative and Critical Writing aan de universiteit van Winchester.

Meer over Claire Fuller

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Claire Fuller


Overzicht

  • Onze eindeloze dagen - Our endless numbered days
  • Rusteloze grond - Unsettled ground

gedetailleerd overzicht

OverzichtOnze eindeloze dagen

Dit is het verhaal van Peggy Hillcoat, in 1975 acht jaar oud. Tijdens de zomer van dat jaar gaat ze vaak kamperen met haar vader, luistert ze eindeloos naar haar favoriete plaat van The Railway Children en naar het betoverende pianospel van haar moeder.

Na een familiecrisis die Peggy pas veel later zal begrijpen, neemt haar vader James, een zogenaamde ‘survivalist’, haar mee van Londen naar een hut ergens diep in de bossen van Europa. Hij vertelt Peggy dat de wereld is vergaan. Ze zullen met zijn tweeën moeten zien te overleven. En zo bestaat haar leven ineens alleen nog uit een zelfgebouwde piano die geen geluid maakt, een bos waarin alles wat groeit gebruikt wordt om van te leven en een klein houten huisje dat Alles is.

Negen jaar lang is Peggy voor de buitenwereld verdwenen.

Schrijver: Claire Fuller
Oorspronkelijke titel: Our endless numbered days
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022960561
Ebook: 9789044971521
Uitgever: Bruna
Rusteloze grond

De tweeling Jeanie en Julius zijn altijd anders geweest. Ze zijn de vijftig al gepasseerd en wonen nog steeds bij hun moeder Dot op het platteland, in afzondering en armoede. Er is een ‘afspraak’ met de eigenaar dat ze nooit huur hoeven te betalen en ze verbouwen (en doden soms) alles wat ze nodig hebben voor hun levensonderhoud in hun grote tuin. In het huisje is het vredig en wordt er muziek gemaakt.

Maar dan sterft Dot plotseling en stort hun wereld in. Stukje bij beetje komen de geheimen van hun moeder aan het licht, waardoor alles wat Jeanie en Julius dachten te weten over hun leven op losse schroeven komt te staan.

Schrijver: Claire Fuller
Oorspronkelijke titel: Unsettled ground
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789023960904
Ebook: 9789023960911
Uitgever: Mozaïek