Boekenplank:
Kies

Boeken van John Fullerton


Overzicht

  • Het apenhuis - The monkey house
  • Met open ogen - Give me death
  • Op vijandelijk terrein - A hostile place

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet apenhuis
Rosso is hoofdinspecteur van politie. Het onderzoeken van moordzaken is zijn vak; de kreperende stad zijn werkterrein. Sarajevo is verworden tot een stad waar niemand zich nog druk maakt om een moord meer of minder, en waar artsen zich liever bezighouden met het redden van gewonden, dan het verrichten van een lijkschouwing. Electriciteit en water ontbreken meestal, zodat geen gebruik kan worden gemaakt van de moderne forensische technieken. Onder deze omstandigheden wordt Rosso geconfronteerd met de moord op een vrouw. Haar lijk ligt in een flatgebouw dat voornamelijk door Serviërs wordt bewoond en daarom door de moslims het Apenhuis wordt genoemd. Rosso's verbeten zoektocht naar de dader ontwikkelt zich tot meer dan een beroepsmatige erezaak. Het wordt een missie om de stad waarvan hij houdt te redden, om nog iets van moreel besef op te houden en niet helemáál dol te draaien. Geholpen danwel tegengewerkt door de aan oorlog verslaafde Amerikaanse correspondent Flett, de intrigerende Tanja en de gevaarlijke Luka, doorkruist Rosso de schietgrage stad, op zoek naar de dader.
Schrijver: John Fullerton
Oorspronkelijke titel: The monkey house
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2100-1
Uitgever: Boekerij
Met open ogen
Reem is twintig jaar oud, intelligent en oogverblindend mooi. Nick is bijna dertig en vastbesloten zijn bijdrage te leveren aan een betere wereld. Maar als zij elkaar tegenkomen in een trendy bar is dat beslist geen toeval. Want Reem heeft net haar 'opleiding' tot zelfmoordterroriste afgerond en Nick Lorimer zal haar de sleutel verschaffen tot het terrein van haar eerste - en laatste - opdracht...
Schrijver: John Fullerton
Oorspronkelijke titel: Give me death
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6112-203-1
Uitgever: Karakter
Op vijandelijk terrein
Thomas Morgan groeide op in het Schotse West Pilton, waar er eigenlijk maar twee carrièremogelijkheden waren: het leger in of crimineel worden. Morgan koos ooit voor het eerste, maar nu is hij premiejager. In Afghanistan zoekt hij naar Al-Qaida- en Talibanstrijders. Een gewone soldaat levert hem ongeveer 4000 dollar op, een dode commandant al gauw 30.000 dollar. Deze keer loopt het echter anders dan gepland. Zijn kameraden worden vermoord en Morgan wordt gevangengenomen. Zijn vijanden gedragen zich goed, ze verbinden zijn wonden, geven hem te eten en te drinken, en zelfs sigaretten. Even is hij verbaasd; hij weet maar al te goed wat hij zelf met lastige gevangenen zou doen. Maar dan verschijnt de leider van de groep: Abdur Rahman. Hij blijkt zowel voor de Taliban als voor de Britse geheime dienst te werken. Morgans opluchting maakt al snel plaats voor woede als hij ontdekt waarom hij nog in leven is: Londen heeft een opdracht voor hem. Hij moet terug naar Afghanistan, terug naar het hart van Al-Qaida - en weigeren is geen optie.
Schrijver: John Fullerton
Oorspronkelijke titel: A hostile place
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3548-7
Uitgever: Boekerij