Boekenplank:
Kies

Boeken van Luz Gabas

Luz Gabás is hoogleraar Engelse taal- en letterkunde aan de universiteit van Zaragoza.

Meer over Luz Gabas

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • Als vuur in het ijs - Como fuego en el hielo
  • Palmen in de sneeuw - Palmeras en la nieve

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls vuur in het ijs

Onverwoestbare liefde in tijden van oorlog...

Spanje halverwege de negentiende eeuw. Twee jonge mensen worden in een periode van burgeroorlog van elkaar gescheiden. De jonge Attua droomde van een carrière in het leger, maar als zijn vader wordt vermoord, spat zijn droom uiteen. Hij wilde met Cristela een toekomst opbouwen in Madrid, maar zij vlucht voor het oorlogsgeweld over de bergen in de Pyreneeën naar Zuid-Frankrijk.

Wat volgt is het meeslepende verhaal van twee geliefden die naar elkaar blijven verlangen, een verhaal over een liefde die blijft branden ondanks het ijs op de bergen die tussen hen staan.

Schrijver: Luz Gabas
Oorspronkelijke titel: Como fuego en el hielo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789028427631
Ebook: 9789028443136
Uitgever: Wereldbibliotheek
Palmen in de sneeuw

In 1953 verlaten twee broers de besneeuwde bergen van de Pyreneeën om hun fortuin te zoeken op een van de tropische eilanden van de Spaanse kolonie Equatoriaal-Guinea. Daar ontdekken ze op een plantage hoe zwaar het werk is dat moet worden verricht om de perfecte kwaliteit van de cacao te bereiken, maar vooral leren ze er de ware betekenis kennen van vriendschap, liefde, passie en haat. Als er ongeschreven wetten worden geschonden wanneer de liefde voor een inlandse vrouw opbloeit, zet dat de verstandhouding tussen de broers op scherp.

Jaren later, in 2003, krijgt een jonge vrouw, Clarence, een brief uit die tijd in handen waarin geschreven wordt over een onbekende inheemse vrouw die door haar vader op het eiland is achtergelaten, en zelfs van een haar onbekend kind. Heeft zij wellicht een halfbroer?

Om de waarheid te achterhalen besluit Clarence hetzelfde avontuur aan te gaan als haar vader indertijd, en reist ze van het Spaanse stadje Huesca naar Equatoriaal-Guinea. Hier ontrafelt ze stukje bij beetje wat er gebeurd is, maar hoe dieper ze graaft, hoe confronterender de waarheid wordt. Is die waarheid wel het geheim dat ze wil blootleggen?

Palmeras en la nieve - 2015
Regisseur: Fernando González Molina
Cast: Mario Casas, Adriana Ugarte, Macarena García, e.a.
Schrijver: Luz Gabas
Oorspronkelijke titel: Palmeras en la nieve
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789028425903
Uitgever: Wereldbibliotheek