Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann H. Gabhart

Meer over Ann H. Gabhart

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ann H. Gabhart


Overzicht

  • Ik zorg voor jou - Angel sister
  • Letters & liefde - Words spoken true
  • Rivier naar de vrijheid - River to redemption

Shaker

  1. De buitenstaanders - The outsider
  2. De zoekers - The seeker

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk zorg voor jou

1936. Kate Meritt, de tweede dochter van Victor en Nadine, doet haar uiterste best om het gezin bij elkaar te houden. De omstandigheden zijn zorgelijk. Als gevolg van de grote depressie gaat het steeds slechter met de smederij van haar vader. Victor, die bovendien lijdt aan een onverwerkt oorlogstrauma, vlucht in de drank. Terwijl haar moeder machteloos toeziet en haar zussen in gezegende onwetendheid verder leven, probeert Kate iets aan de situatie te doen. Maar de last die ze op haar schouders neemt, is bijna te zwaar om te dragen.

Op een dag vindt Kate op de trap van de kerk een klein meisje. Lorena Birdsong is haar naam. Lorena denkt dat Kate en haar familie het antwoord zijn op haar gebed. Maar is het eigenlijk niet precies andersom?

Schrijver: Ann H. Gabhart
Oorspronkelijke titel: Angel sister
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789033630477
Ebook: 9789033633362
Uitgever: De Banier
Letters & liefde

Louisville, 1855. Adriane Darcy is praktisch opgegroeid tussen de drukpersen van haar vader, eigenaar van de Tribune, de grootste krant van Louisville. Iedere dag helpt ze Beck, de rechterhand van haar vader en haar geestelijk leidsman, bij het persklaar maken en drukken van de krant. Maar wat Adriane het liefst doet is schrijven voor de krant - een leven zonder pen en inkt kan ze zich gewoonweg niet voorstellen.

Blake Garrett is een ambitieuze, jonge redacteur uit New York met moderne, controversiële opvattingen over het krantenvak. Wanneer hij wordt aangenomen bij de Herald, de grootste concurrent van de Tribune, breken er zware tijden aan voor de traditionele, conservatieve Tribune.

Als Adriane en Blake elkaar op een liefdadigheidsbijeenkomst ontmoeten, valt Blake onmiddellijk voor de eigenzinnige dochter van zijn concurrent. Ook Adriane kan niet ontkennen dat ze onder de indruk is van de knappe jongeman. Maar Blake is de vijand van haar vader en bovendien is Adriane verloofd met de zoon van een steenrijke zakenman, die de toekomst van de Tribune in handen heeft.

Terwijl de politieke en maatschappelijke spanningen in de stad toenemen en een seriemoordenaar de straten onveilig maakt, ontbrandt er een felle strijd tussen de kranten - met alle gevolgen van dien voor Blake en Adriane.

Schrijver: Ann H. Gabhart
Oorspronkelijke titel: Words spoken true
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789033633980
Ebook: 9789462785182
Uitgever: De Banier
Rivier naar de vrijheid

Het weesmeisje Adria Starr wordt tijdens de cholera-epidemie van 1833 verzorgd door de slaaf Louis. Terwijl bijna iedereen vlucht, blijft Louis achter in Springfield, Kentucky. Hij grijpt de gelegenheid niet aan om te ontsnappen aan zijn slavernij, maar in plaats daarvan verzorgt hij de zieken en begraaft hij de doden.

Ondanks zijn heldhaftige gedrag wordt hij twaalf jaar later door zijn eigenaar verkocht. Adria is inmiddels negentien, maar zij is nooit vergeten wat Louis voor haar heeft gedaan. Ze is vastbesloten een manier te vinden om hem vrij te kopen. Maar voor deze moeilijke strijd heeft ze al haar moed en kracht nodig, en meer...

Schrijver: Ann H. Gabhart
Oorspronkelijke titel: River to redemption
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789087181857
Ebook: 9789402907728
Uitgever: De Banier

ShakerDe buitenstaanders

Het is het begin van de negentiende eeuw. De 22-jarige Gabriëlle Hope heeft een gave: zolang ze zich kan herinneren, krijgt ze visioenen. De Shakergemeenschap van Harmony Hill waar Gabriëlle en haar moeder toe behoren, is erg blij met haar gave. Maar de jonge vrouw ervaart het zelf meer als een vloek dan een zegen.

Als ze een visioen krijgt over een man in doodsnood, wordt de hulp van een plaatselijke dokter buiten Harmony Hill ingeroepen. Zijn komst staat aan het begin van een reeks gebeurtenissen die Gabriëlles trouw aan de Shakers op de proef stellen.

Als ze toegeeft aan een verboden liefde voor deze man uit de buitenwereld, moet Gabriëlle een keuze maken. Ligt haar toekomst bij deze eenvoudige gemeenschap? Of zal ze haar broeders en zusters verlaten voor een wereld vol onzekerheden?

Schrijver: Ann H. Gabhart
Oorspronkelijke titel: The outsider
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789085201595
Uitgever: Barnabas
De zoekers

Kentuky: 1861. Charlotte Vance is de enige dochter van een prominente senator. Ze leidt een luxe leventje, heeft trouwplannen en weet precies wat ze wil.

Haar rustige leven wordt ernstig verstoord wanneer haar verloofde aankondigt dat hij zich wil aansluiten bij de Shakers, een religieuze gemeenschap. Hij zet daarmee hun toekomst op het spel, want bij de Shakers zijn liefdesrelaties verboden.

Wanneer haar vader plotseling hertrouwt met een veel jongere vrouw, neemt Charlotte een heftige beslissing: in een poging haar stiefmoeder te ontlopen en haar verloofde terug te winnen, sluit ze zich ook aan bij de Shakers. Dit blijkt een stap met onverwacht gevolgen. In de Shakergemeenschap ervaart Charlotte een rust die ze nooit eerder heeft gekend... en vindt ze onverwachte liefde.

Schrijver: Ann H. Gabhart
Oorspronkelijke titel: The seeker
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789085201908
Uitgever: Barnabas