Boekenplank:
Kies

Boeken van Alex van Galen

Alex van Galen studeerde literatuurwetenschap in Utrecht. Hij verwierf bekendheid als scenarioschrijver van succesvolle televisieseries zoals Rozengeur & Wodkalime, t Zonnetje in Huis en SamSam.

Meer over Alex van Galen

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De opvolger
  • Duivelssonate
  • Ideale ouders
  • Michiel de Ruyter
  • Süskind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe opvolger
In 1945 wordt een Nederlandse pater in Neurenberg door een gevangene gewaarschuwd dat een eeuwenoud relikwie van Karel de Grote in handen van de nazi's dreigt te vallen. Zestig jaar na het einde van de oorlog wordt de oude pater opeens vermoord. Zijn leerling, de monnik Michel de Ruyter, wordt door de moordenaars ontvoerd.

De broer van de ontvoerde monnik, Daniel, krijgt een dag later een vreemd notitieboekje in handen. De misdaden blijken samen te hangen met de inhoud van het boekje. Als Daniel dan ook nog wordt beschuldigd van moord op zijn mentor, professor Huydenkooper, wordt duidelijk dat hij het zal moeten opnemen tegen een onzichtbare maar oppermachtige vijand.

De enige die hem vertrouwt is zijn jeugdliefde Eva, de dochter van Huydenkooper, die na al die jaren opeens weer voor zijn neus staat. Samen gaan ze op zoek naar Daniels ontvoerde broer en het geheim dat de oude monnik al die tijd met zich heeft meegedragen. Tijdens een bloedstollende zoektocht doen Daniel en Eva verbijsterende ontdekkingen over de verborgen geschiedenis van Europa. En zal blijken of de gevoelens die ze nog steeds voor elkaar hebben een kans krijgen in het heetst van de strijd.
Schrijver: Alex van Galen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044609738
Uitgever: Prometheus
Duivelssonate
De wereldberoemde pianist Notovich is door zijn virtuoze interpretaties van Franz Liszt een van de meest gevraagde musici ter wereld. Totdat zijn grote liefde Senna verdwijnt. Die avond geeft hij in trance een concert, terwijl hij onder het bloed zit. Hij wordt vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, maar stort dan in.

Op een dag ziet hij een vrouw op straat lopen die sterk op Senna lijkt. Zij blijkt de geliefde te zijn van de geheimzinnige pianist Valdin, die Notovich uitdaagt voor een pianoduel. Valdin is uitgegroeid tot een meesterpianist door de Duivelssonate, een mythische sonate die de duivel tijdens een droom aan Franz Liszt zou hebben voorgespeeld.

Als Valdin tegen de politie zegt dat hij nieuwe bewijzen heeft over de verdwijning van Senna, besluit Notovich het duel aan te gaan. Hij wil erachter komen wat er precies met Senna is gebeurd. Er brandt een strijd los tussen de twee pianisten waarbij meer op het spel staat dan muzikale eer...
Schrijver: Alex van Galen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022996720
Ebook: 9789044962550
Uitgever: Bruna
Ideale ouders
Vijftien jaar geleden stond Fabienne haar baby onder dwang af aan onbekenden. Inmiddels is ze een gevierd filmactrice en probeert ze het gemis van haar kind te verwerken. Als ze erachter komt dat de jongen nog leeft, probeert ze contact met hem te zoeken. Maar zijn adoptieouders weigeren haar elke toegang. Tot overmaat van ramp gaat ook Fabiennes gewelddadige ex-vriend zich ermee bemoeien. Dan verdwijnt de jongen.

Fabienne gaat terug naar het verlaten landhuis midden in de Biesbosch, waar zich destijds een verschrikkelijk drama heeft afgespeeld. Daar ontstaat een gevecht tussen de vier ouders met een hartverscheurende afloop.
Schrijver: Alex van Galen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500976
Ebook: 9789044964707
Uitgever: Bruna
Michiel de Ruyter
Aan het eind van de Gouden Eeuw is het diep verscheurde Nederland al vele jaren in een bittere oorlog verwikkeld met aartsrivaal Engeland. Ondanks de grote overmacht weet admiraal Michiel De Ruyter op zee een aantal spectaculaire overwinningen te behalen.

Ondertussen probeert zijn vrouw Anna haar gezin te beschermen voor een dreigende burgeroorlog. Als Michiels successen hem in de ogen van de machthebbers te populair maken, komen hij en Anna voor een noodlottige keuze te staan.
Schrijver: Alex van Galen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029589611
Ebook: 9789029594516
Uitgever: De Arbeiderspers
Süskind
1942. In het door de nazi's bezette Amsterdam wordt Walter Süskind aangesteld als hoofd van de Hollandsche Schouwburg. In opdracht van de Joodse Raad regelt hij dat zijn joodse medeburgers vanuit de Schouwburg op transport worden gesteld naar Westerbork, zogenaamd om in Duitsland te gaan werken.

Maar als Walter ter ore komt welk lot hun in werkelijkheid te wachten staat, besluit hij een levensgevaarlijk dubbelspel te spelen. Hij sluit vriendschap met de hoge SS-officier Aus der Fünten en zoekt tegelijkertijd aansluiting bij de illegaliteit.

Gebruikmakend van zijn positie in de Schouwburg probeert hij een groot aantal kinderen van een wisse dood te redden. Terwijl de razzia's toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is.
Schrijver: Alex van Galen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029587525
Ebook: 9789029579759
Uitgever: De Arbeiderspers