Boekenplank:
Kies

Boeken van Enrico Galiano

Enrico Galiano is docent op een middelbare school in Noord-Italië. Hij zette de Facebookpagina Cose da prof (Lerarenzaken) op, met meer dan tien miljoen views. Voor scholieren organiseerde hij poëzieflashmobs voor en door jongeren. In 2015 stond hij op de lijst van 100 beste leraren van Italië van de website masterprof.

Meer over Enrico Galiano

Genre: Roman

Geboren: 1977

Italië


Overzicht

  • De bijzondere woorden van Gioia - Eppure cadiamo felici
  • Sterker dan elk afscheid - Più forte di ogni addio

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bijzondere woorden van Gioia

De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze draagt geen make-up, en haar oude flanellen blouse en kapotte broek zijn écht versleten en gescheurd. Ze houdt van fotograferen (alleen ruggen van mensen, nooit de voorkant) en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen. Gioia heeft één vriendin die eerlijk en onomwonden zegt waar het op staat - helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia.

Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Schrijver: Enrico Galiano
Oorspronkelijke titel: Eppure cadiamo felici
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024584147
Ebook: 9789024584154
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sterker dan elk afscheid

De 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Door een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoogsensitief. Sinds haar vader is overleden, woont ze alleen met haar strenge moeder.

De twee ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl Nina in een tattooshop een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere, ruige eigenaar, over de ontmoeting. Al snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt...

Schrijver: Enrico Galiano
Oorspronkelijke titel: Più forte di ogni addio
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024590131
Ebook: 9789024590148
Uitgever: Luitingh-Sijthoff