Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Patricia Gallagher

Boeken van Patricia Gallagher

Meer over Patricia Gallagher

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Patricia Pauline C. Bienek Gallagher

Geboren: 1917 / Overleden: 2006

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De liefde van Star Lamont - Mystic rose

Devon Marshall en Keith Curtis

  1. De keus van haar hart - Castles in the air
  2. Eeuwige trouw - No greater love
Devon Marshall en Keith Curtis

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe liefde van Star Lamont
De jonge Star Lamont komt na een jaar kostschool in Boston terug naar huis in Charleston, de drukke havenstad in Zuid-Carolina. Haar thuiskomst is echter minder aangenaam dan zij zich had voorgesteld. Haar verloofde, Grant Russell, is niet op de kade aanwezig om haar te begroeten; wel haar vader, van wie zij verneemt dat Grant spoedig zal trouwen met Lorna, haar stiefzuster.

Op de bruiloft van haar ex-verloofde ontmoet Star voor de eerste maal Troy Stewart, kapitein van de 'Venus' en een vrijbuiter binnen de Zuidelijke aristocratische wereld. Een verhouding tussen Star en hem lijkt daardoor tot de onmogelijkheden te behoren.

In de komende strijd met de Engelsen weet Troy zich te onderscheiden en wordt als een oorlogsheld in Charleston binnengehaald. Maar zijn eigenlijke doel is de liefde van Star Lamont te winnen.
Schrijver: Patricia Gallagher
Oorspronkelijke titel: Mystic rose
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789064260056
Uitgever: Baart

Devon Marshall en Keith CurtisDe keus van haar hart
De burgeroorlog loopt ten einde. De Amerikaanse staat Virginia is ten prooi gevallen aan de strijd die het land in twee onverzoenlijke kampen verdeelt. Plundering, brand en honger zijn aan de orde van de dag. Vele van huis en haard verdreven inwoners van Virginia zoeken hun heil in het Noorden om in het land van de ‘Yankees’ een nieuwe toekomst op te bouwen.

Een van hen is de betoverend mooie Devon Marshall, nauwelijks twintig jaar oud, wilskrachtig, avontuurlijk en straatarm. Zij heeft het plan opgevat naar New York te reizen om daar een journalistieke carrière te beginnen. Als zij probeert het stukje land dat haar vader haar heeft nagelaten te verkopen om met dat geld een treinkaartje naar New York te kopen, maakt zij kennis met Keith Curtis.

Keith is vele malen miljonair en een van de rijkste mannen van het land. In de zakenwereld staat hij bekend als ‘de wolf van Wallstreet’. Keith heeft weinig interesse in het kleine stukje land, maar des te meer in de beeldschone eigenaresse. Haar verschijning doet zijn bloed sneller stromen en hij rust niet voor hij haar tot zijn maîtresse heeft gemaakt en van haar onschuld heeft beroofd. Ondanks alles kan Devon hem niet haten en al spoedig merkt zij dat ze zich onweerstaanbaar aangetrokken voelt tot de knappe, jonge bankier.

Na een reeks van ontberingen en teleurstellingen vindt zij eindelijk hartstocht en genegenheid in zijn beschermende armen en verklaart op zijn beurt Keith haar zijn liefde. Maar hun geluk is van korte duur. Curtis’ jaloerse vrouw stelt alles in het werk om Devon in het ongeluk te storten en ook anderen nemen hun toevlucht tot lage intriges om tweespalt te zaaien en de geliefden te scheiden. Langzaam maar zeker ontdekken Keith en Devon dat er maar één manier is om een duurzame, onverbrekelijke band tussen hen te smeden...
Schrijver: Patricia Gallagher
Oorspronkelijke titel: Castles in the air
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789065130846
Uitgever: Publiboek/Baart
Eeuwige trouw
Devon Marshall doet wanhopig haar best de droevige afloop van haar tomeloze liefdesverhouding met Keith Curtis te vergeten. Zelfs haar huwelijk met de jeugdige journalist Reed Carter kan de herinneringen aan de stormachtige dagen en de hartstochtelijke nachten niet naar de achtergrond verdringen. Haar hand schonk zij aan Reed, haar hart behoort echter nog steeds aan de excentrieke miljonair, die haar verliet met het kind dat uit hun liefde werd geboren.

Het is een tijd van machtsstrijd, corruptie en decadente overdaad. Devon baadt in weelde en rijkdom. In de meest exclusieve kringen van Washington; in Winsor Castle, waar zij koningin Victoria ontmoet; in het adembenemende Astor Hotel in New York; overal waar zij verschijnt vergaapt men zich aan haar schoonheid. De liefde die diep in haar hart brandt en haar innerlijk verscheurt, blijft haar geheim, totdat...
Schrijver: Patricia Gallagher
Oorspronkelijke titel: No greater love
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789065131157
Uitgever: Publiboek