Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Rodrigo Garcia y Robertson

Boeken van Rodrigo Garcia y Robertson

Meer over Rodrigo Garcia y Robertson

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten


De Rozenoorlog / War of the Roses Series

  1. Levend verleden - Knight Errant
  2. Vrouwe Robyn - Lady Robyn
De Rozenoorlog / War of the Roses Series

gedetailleerd overzicht

De Rozenoorlog / War of the Roses SeriesLevend verleden
Robyn Stafford, een jonge filmproducer uit Hollywood, vliegt naar Engeland om haar minnaar Colin te verrassen. Aangekomen ontdekt ze dat hij getrouwd is en kinderen heeft, en niet bepaald blij haar te zien. Ze vlucht het platteland op en vindt onderdak bij Colins zuster Jo en haar dochter.

Tijdens een van haar wandeltochten in de heuvels aan de grens met Wales ontmoet ze een jongeman op een paard, volledig in middeleeuws harnas gestoken. Hij stelt zich voor als Edward, de graaf van March, en beweert afkomstig te zijn uit de vijftiende eeuw. Ze raakt gecharmeerd van deze vrolijke ridder, maar voordat ze het weet is hij weer verdwenen.

Na deze vreemde gebeurtenis overtuigt Jo, een praktiserend heks, haar ervan dat de ontmoeting wel degelijk echt was. Maar de poging van Jo’s heksenkring om meer duidelijkheid te krijgen mislukt en Robin komt per ongeluk terecht in het jaar 1460, midden in de Rozenoorlog, de bloedige burgeroorlog die heel Engeland in zijn greep houdt.

Maar Robyn is een sterke jonge vrouw en al snel weet ze voor zichzelf een nieuw leven op te bouwen. En dan ontmoet ze Edward weer, haar koene graaf, en ontdekt dat hij niet alleen tot de tegenpartij behoort, maar ook nog eens de toekomstige koning van Engeland is. Het luidt het begin in van een onmogelijke liefde die haar door heel Europa zal voeren...
Schrijver: Rodrigo Garcia y Robertson
Oorspronkelijke titel: Knight Errant
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022542576
Uitgever: Uitgeverij M
Vrouwe Robyn
Robyn Stafford, een jonge actrice en producer uit Hollywood, belandt door een mislukt heksenritueel in het Engeland van de vijftiende eeuw, midden in de Rozenoorlog, de bloedige burgeroorlog die heel Engeland in zijn greep houdt. Hier gaat ze op zoek naar de ridder die haar hart heeft gestolen: Edward Plantagenet, graaf van March en de toekomstige koning van Engeland...

Tijdens een van haar wandeltochten in de heuvels aan de grens met Wales ontmoet de jonge filmproducer Robyn Stafford een jongeman op een paard, volledig in middeleeuws harnas gestoken. Hij stelt zich voor als Edward Plantagenet, de graaf van March, en beweert afkomstig te zijn uit de vijftiende eeuw. Ze raakt gecharmeerd van deze vrolijke ridder, maar voordat ze het weet is hij weer verdwenen.

Na deze vreemde gebeurtenis overtuigt Jo, een praktiserend heks, haar ervan dat de ontmoeting wel degelijk echt was. Maar de poging van Jo’s heksenkring om meer duidelijkheid te krijgen mislukt en Robyn komt per ongeluk terecht in het jaar 1460, midden in de Rozenoorlog, de bloedige burgeroorlog die heel Engeland in zijn greep houdt.

Inmiddels is Robyn verloofd met Edward, de zoon van de hertog van York en de toekomstige koning van Engeland en beseft ze dat haar leven – en dat van haar kinderen – voortdurend in gevaar zal zijn. Als de politieke onrust rondom haar toeneemt en haar heksenkrachten groeien, komt ze voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor haar liefde, of keert ze terug naar haar eigen eeuw?
Schrijver: Rodrigo Garcia y Robertson
Oorspronkelijke titel: Lady Robyn
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022544167
Uitgever: Uitgeverij M