Boekenplank:
Kies

Boeken van Kjell Genberg

Meer over Kjell Genberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Kjell Genberg


Arnold Nyman

  1. Retour Stockholm - Italiensk Öppning
  2. Dossier Göteborg - Damoffer
  3. Brug naar Malmö - Rockad med drottning
  4. Onder vuur - Löparna

gedetailleerd overzicht

Arnold NymanRetour Stockholm
Commissaris Arnold Nyman is weduwnaar en kan maar niet wennen aan het idee dat zijn dochter Helena nu echt volwassen is. Hij piekert over de vraag hoe zij, als jong plaatsvervangend arts in het noorden van Noorwegen, het in vredesnaam zonder hem kan stellen. Hij wordt echter gedwongen aan iets heel anders te denken als er in Stockholm plotseling oorlog lijkt uit te breken in kringen van de georganiseerde misdaad. Die oorlog laait in alle hevigheid op als langs de oever van het meer Mälaren een politieman dood wordt aangetroffen, opgehangen onder een duikplank. Nyman vindt meer verdachten dan hem lief is, zowel onder criminelen als onder zijn collega's. Als het criminele milieu in de gaten krijgt dat zijn speurwerk hem wel heel dichtbij brengt, slaat men genadeloos terug. Precies op het moment dat Helena terugkeert naar Stockholm.
Schrijver: Kjell Genberg
Oorspronkelijke titel: Italiensk Öppning
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-78124-03-2
Uitgever: De Rode Kamer
Dossier Göteborg
Als commissaris Arnold Nyman - min of meer tegen zijn wil - wordt overgeplaatst van Stockholm naar Göteborg, komt hij terecht in een wespennest. Er is een vrouw verdwenen van wie gevreesd wordt dat ze is vermoord. Maar als er eindelijk een lichaam wordt gevonden, blijkt dat van heel iemand anders te zijn. Arnold Nyman, die de stad Göteborg niet kent, is gedwongen er op de tast zijn weg te vinden. De andere medewerkers van de afdeling geweldsmisdrijven zoeken intussen naar de dader van een bomaanslag. Hier lijken de sporen naar een hoge gemeentelijke politicus te leiden. Is het stadsbestuur van Göteborg echt corrupt of wordt de politie slechts op een dwaalspoor gebracht? En wat vind je eigenlijk in de rivier als er eens goed wordt gezocht?
Schrijver: Kjell Genberg
Oorspronkelijke titel: Damoffer
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 978-90-78124-15-3
Uitgever: De Rode Kamer
Brug naar Malmö
Commissaris Arnold Nyman wordt, ondanks een succesvolle periode bij de recherche in Göteborg, overgeplaatst naar de Zuid-Zweedse provincie Skåne. Als een mysterieuze moord in de omgeving van Malmö verband blijkt te houden met de georganiseerde misdaad in Göteborg, keert hij tegen de zin van zijn voormalige superieuren terug. Een mega-proces in Palermo heeft de Siciliaanse maffia weliswaar van haar belangrijkste leiders beroofd, maar dit betekent niet dat de organisatie dood is. De nieuwe top, bestaande uit echtenotes van vastzittende maffialeiders, richt zich vooral op de lucratieve mensensmokkel, in het bijzonder naar Zweden. Een aantal moorden in en om Göteborg stelt de politie voor een raadsel. Samen met Nyman lukt het de recherche een spoor te vinden dat naar de moordenaars lijkt te leiden. Een spoor dat eindigt met een keiharde confrontatie in de onderwereld van de grootste stad aan de Zweedse westkust.
Schrijver: Kjell Genberg
Oorspronkelijke titel: Rockad med drottning
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-78124-17-7
Uitgever: De Rode Kamer
Onder vuur
Chaos in de Zweedse havenstad Göteborg. Op de afdeling geweldsmisdrijven van de recherche heerst paniek. In de stad opereren enkele concurrerende criminele organisaties die elkaar naar het leven staan. Een dief en zijn heler raken op gevaarlijke wijze in de problemen en plotseling worden er kort achter elkaar diverse moorden gepleegd. Als commissaris Arnold Nyman ook persoonlijk bij deze moordzaken betrokken raakt, voelt hij zich gedwongen zeer ongebruikelijke methodes toe te passen. Intussen ontmoet zijn dochter Helena een van huis weggelopen meisje dat door boze familieleden achterna wordt gezeten en wordt er in de stadswijk Heden een politieman doodgeslagen. Is er een verband? En waar in de stad houden de daders zich schuil? Het politie-onderzoek verloopt moeizaam en de sfeer bij de recherche wordt er niet beter op. Maar tussen alle bedrijven door merkt Nyman tot zijn verbazing dat hij bezig is verliefd te worden.
Schrijver: Kjell Genberg
Oorspronkelijke titel: Löparna
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-781-2408-5
Uitgever: De Rode Kamer