Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Virgil Gheorghiu

Boeken van Virgil Gheorghiu


Overzicht

  • De man die alleen reisde - L'homme qui voyageait seul
  • Het 25e uur - La vingt-cinquième heure
  • Petrodava - La maison de Petrodava

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man die alleen reisde
De twintigjarige Trajan Matisi uit Isvor in Bessarabië vertrekt voor de ogen van zijn huilende moeder naar de universiteit van Boekarest. Hij belooft haar snel weer een bezoek te brengen. Trajans grootste droom was dorpspriester te worden, net als zijn vader. Maar het leven in Bessarabië is te moeilijk, en hij besluit onderwijs te gaan studeren. Trajans grootste hobby is boeken lezen. Ook heeft hij al twee gedichtenbundels gepubliceerd. Hij is dan ook een voortreffelijke student en hij vindt een baantje als journalist. Als hij op het punt staat om na Kerst zijn ouders te bezoeken, komt het bericht dat de Russen Bessarabië hebben bezet. Bron: www.boekmeter.nl
Schrijver: Virgil Gheorghiu
Oorspronkelijke titel: L'homme qui voyageait seul
Eerste uitgave: 1954
Uitgever: Pax
Het 25e uur
Het 25e uur bevat de geschiedenis van Johann Moritz tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Moritz is de eeuwige gevangene van alle kampen; hij wordt achtereenvolgens tot jood verklaard, ofschoon hij ariër is, dan tot een zuivere ariër en lid van het 'Herrenvolk', en wordt eerst door de geallieerden behandeld als vriend en vervolgens als vijand. Hij maakt dit alles mee zonder zich er ooit rekenschap van te geven wat hij eigenlijk wèl is.
The 25th Hour - 1967
Regisseur: Henri Verneuil
Cast: Anthony Quinn, Virna Lisi, Grégoire Aslan, e.a.
Schrijver: Virgil Gheorghiu
Oorspronkelijke titel: La vingt-cinquième heure
Eerste uitgave: 1949
ISBN/EAN: 90-325-0084-8
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
Petrodava
In Petrodava, een klein bergdorp in de Roemeense Karpaten, leeft het van oudsher paardenfokkende geslacht Roca, dat door zijn onbuigzaamheid en fanatisme tot harde onbarmhartige daden komt.
Schrijver: Virgil Gheorghiu
Oorspronkelijke titel: La maison de Petrodava
Eerste uitgave: 1961
Uitgever: Pax