Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Giovanna Giordano

Boeken van Giovanna Giordano

Giovanna Giordano is journalist, fotograaf en schrijver. Ze woont op Sicilië, en heeft in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw drie in Italië zeer goed ontvangen romans geschreven. Daarna is ze uit het zicht van media en uitgevers verdwenen. Nu is ze weer terug en wordt haar werk voor het eerst uitgegeven in het Nederlands.

Meer over Giovanna Giordano

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Italië

Website: Giovanna Giordano


Overzicht

  • De geur van de vrijheid - Il profumo della libertà
  • De magische vlucht - Un volo magico

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geur van de vrijheid

Een jonge Siciliaan vertrekt in 1923 naar Amerika. Het is het begin van een magische reis naar de vrijheid...

Antonio Grillo, een jonge Siciliaan, scheept zich in 1923 in en vertrekt naar Amerika, op zoek naar de vrijheid. Zijn tocht is een omgekeerde odyssee, weg van huis naar het onbekende. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen, hij ontdekt de liefde en de dood, hij krijgt te maken met geweld en verraad, maar weet altijd te overleven zonder zijn onschuld te verliezen.

Want Antonio Grillo weet dat verbeelding het grootste hulpmiddel in het leven is. Zijn blauwe ogen veranderen van kleur naar gelang zijn stemming, en fleuren op wanneer hij geniet van de pure vrijheid: niet te weten waar je heen gaat of wat er van je zal worden.

Schrijver: Giovanna Giordano
Oorspronkelijke titel: Il profumo della libertà
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789028452060
Ebook: 9789028452077
Uitgever: Wereldbibliotheek
De magische vlucht

In 1935 voeren Italiaanse soldaten ver van huis oorlog om land te veroveren. Italië heeft koloniën nodig om mee te tellen op het wereldtoneel, volgens leider Benito Mussolini. De jonge Italiaanse piloot Giulio Giamò vertrekt naar Eritrea en Abessinië, het huidige Ethiopië. Met zijn vliegtuig brengt hij de soldaten nieuws en post, de sultans geheime berichten en bezorgt hij de koning van Abessinië de oorlogsverklaring van Italië.

Giulio ontmoet er bijzondere mensen zoals de slaaf Tsahai, de melancholieke kapitein Mondio met zijn pratende papegaai Pappamondo, de hofnar Meleku en vele anderen. Vanuit de lucht ziet hij onder zich de verschrikkingen van de oorlog en de mysterieuze grootsheid van het land en raakt voor altijd in de ban van het continent.

Wanneer hij in 1941 door de Britten gevangengenomen wordt en zijn dagen in een krijgsgevangenkamp slijt, vertelt hij ons via zijn belevenissen over die nutteloze en vergeefse oorlog, in de hoop opnieuw zin in het leven te krijgen en weer te kunnen vliegen, vrij als een vogel.

Schrijver: Giovanna Giordano
Oorspronkelijke titel: Un volo magico
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789028453081
Ebook: 9789028452039
Uitgever: Wereldbibliotheek