Boekenplank:
Kies

Boeken van Mario Giordano

Mario Giordano werd als zoon van Italiaanse immigranten geboren in München. Hij schrijft screenplays (o.a. voor Tatort), kinderboeken en thrillers.

Meer over Mario Giordano

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Duitsland

Website: Mario Giordano


Overzicht

  • Experiment Black Box - Black Box
  • Terra di Sicilia - Terra di Sicilia

Tante Poldi

  1. Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen - Tante Poldi und die sizilianischen Löwen
  2. Tante Poldi en de hemelse vruchten - Tante Poldi und die Früchte des Herrn
  3. Tante Poldi en de knappe Antonio - Tante Poldi und der schöne Antonio
  4. Tante Poldi en de zwarte Madonna - Tante Poldi und die schwarze Madonna
  5. Tante Poldi en de zang van de sirenen - Tante Poldi und der Gesang der Sirenen

Non-Fictie

  • Heb jij dat ook?! - 1000 Gefühle für die es keinen Namen gibt

gedetailleerd overzicht

OverzichtExperiment Black Box

Tarek is verslaggever en ruikt eindelijk de primeur van zijn leven. Psychologen willen met een experiment het gedrag van mensen in extreme situaties testen. Vrijwillige proefpersonen moeten hiervoor twee weken lang als bewakers en gevangenen in een schijngevangenis worden opgesloten.

Tarek meldt zich aan om mee te doen. Al na enkele dagen draaien de eerste proefpersonen door. Het experiment loopt volledig uit de hand. Het spel verandert in dodelijke ernst...

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Black Box
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789068017021
Uitgever: Signatuur
Terra di Sicilia

De terugkeer van de patriarch...

Sicilië, eind negentiende eeuw. Barnaba Carbonaro groeit op in grote armoede. Op jonge leeftijd begint hij te werken in de productie van citrusvruchten. Sicilië is een traditionele plek waar familie het hoogste aanzien heeft, maar tegelijkertijd begint de wereld door de industrialisatie drastisch te veranderen. Barnaba verlangt dan ook naar avontuur en handel.

Als Barnaba voor zaken in München is, ontdekt hij algauw dat de Duitsers hunkeren naar zuidvruchten en vitaminen. Door zijn humor en moed groeit Barnaba uit tot een gerespecteerd citrushandelaar, gedreven door een onverzadigbaar verlangen. Barnaba krijgt vierentwintig kinderen, verdient een fortuin en verliest alles.

* Terra di Sicilia is gebaseerd op Giordano's familiegeschiedenis.

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Terra di Sicilia
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789056727239
Ebook: 9789044933994
Uitgever: Signatuur

Tante PoldiTante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen?

Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse...

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Tante Poldi und die sizilianischen Löwen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026154454
Ebook: 9789026154461
Uitgever: De Fontein
Tante Poldi en de hemelse vruchten

Tante Poldi’s humeur is beneden het dieptepunt gezonken: haar water is afgesloten. De veroorzaker blijkt de aantrekkelijke wijnboer Avola te zijn. Wanneer ze verhaal gaat halen valt ze onmiddellijk voor zijn avances en na een dolle nacht is al het leed snel vergeten.

Maar dan wordt er een lijk gevonden in Avola’s wijngaard en rechercheur Montana is allesbehalve blij dat het juist Poldi is die Avola een alibi kan verschaffen...

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Tante Poldi und die Früchte des Herrn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026157615
Ebook: 9789026157622
Uitgever: De Fontein
Tante Poldi en de knappe Antonio

Het leven van tante Poldi is nooit saai. Ze raakt verwikkeld in de zaak van de vermiste Afrikaan James, die maanden geleden met een koffer vol geld naar Europa vertrok en sindsdien spoorloos is. Zijn laatste teken van leven was een ansichtkaart uit Palermo met het verzoek hem meer geld te sturen. Wanneer Poldi James weet op te sporen, is de Afrikaan helaas morsdood en ook niet meer helemaal compleet...

Het spoor leidt naar de knappe Antonio, voor wie Poldi niet ongevoelig is. Toch zet ze alles op alles om voor gerechtigheid te zorgen.

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Tante Poldi und der schöne Antonio
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026157639
Ebook: 9789026157646
Uitgever: De Fontein
Tante Poldi en de zwarte Madonna

Tante Poldi's eenenzestigste verjaardag staat voor de deur. Maar er valt even niets te vieren wanneer er een onhemels sexy Vaticaanse inspecteur aan haar deur verschijnt. Poldi is verdachte in een zaak van een dode non, die lijkt te draaien om een gestolen beeld van de Zwarte Madonna.

Tante Poldi heeft alle hulp nodig die ze kan krijgen om haar naam te zuiveren, maar haar lokale vrienden lijken haar opeens te vermijden. Is Poldi in staat om haar mysterieuze dubbelganger te ontmaskeren, het verloren beeld op tijd te vinden zodat ze haar eenenzestigste verjaardag gewoon kan vieren?

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Tante Poldi und die schwarze Madonna
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789026159541
Uitgever: De Fontein
Tante Poldi en de zang van de sirenen

Het is eindelijk zover: Poldi trouwt met Montana. Dat is tenminste het plan. De huwelijksvoorbereidingen zijn in volle gang, bij velen staan de zenuwen al op scherp. Maar - zoals je weet - Sicilië is ingewikkeld, er komt altijd wel iets tussen.

Een criminele ondernemer verdwijnt spoorloos. Is hij in handen van de maffia gevallen? En dan spoelt ook nog het lijk van een jonge vrouw aan. De mooie jonge vrouw stierf aan een overdosis drugs. Was het zelfmoord? Een ongeluk?

Voor tante Poldi is het duidelijk: het was moord, en beide zaken hebben iets met elkaar te maken. Twee goede redenen om de vermoeiende voorbereidingen voor een Siciliaanse bruiloft opzij te zetten en in plaats daarvan haar jachtinstinct te volgen...

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: Tante Poldi und der Gesang der Sirenen
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026159572
Uitgever: De Fontein

Non-FictieHeb jij dat ook?!

* De plotselinge neiging om elke deurbel in te drukken * De zich opstapelende woede tijdens het ontwarren van een kettinkje dat in de knoop zit * Het klaar-voor-actie gevoel als je bij de kapper naar buiten loopt *

Er zijn verbazingwekkend veel gevoelens die we allemaal kennen, maar zelden benoemen. Hoe leg je bijvoorbeeld uit dat de angst om door een donker bos te lopen iets anders is dan de angst om in het openbaar te spreken? En wie kent niet het zenuwachtige gevoel als iemand de kaartjes komt controleren, zelfs als die van jou gewoon geldig is?

In Heb jij dat ook?! heeft Mario Giordano 1000 bijzondere en voor iedereen herkenbare gevoelens steeds in één zin weten te vangen. Wees voorbereid op grote en kleine geluksmomenten.

* De overtuiging dat je auto lekkerder rijdt als hij net is gewassen * De jaloezie op je partners diepe slaap * Het plezier wanneer je één keertje over jezelf hebt opgeschept, en iedereen het er ook nog mee eens lijkt te zijn *

Schrijver: Mario Giordano
Oorspronkelijke titel: 1000 Gefühle für die es keinen Namen gibt
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789491845161
Uitgever: Maven