Boekenplank:
Kies

Boeken van Laurence Gough


Overzicht

  • De Vancouver moorden - The goldfish bowl
  • De getatoeëerde hoer - Death on a no. 8 hook
  • Moord zonder motief - Accidental deaths

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Vancouver moorden
De Vancouver moorden speelt zich af in de donkere, natte straten van Vancouver. Een ongrijpbare moordenaar in een witte jurk met boothals, uitgerust met een groot kaliber geweer, kiest zijn slachtoffers ogenschijnlijk in het wilde weg. Zijn eerste doelwit is een gehuwde vrouw van middelbare leeftijd op weg naar haar wekelijkse avondje uit. Het volgende slachtoffers is een weduwe die 's avonds laat alleen op straat loopt, op weg naar huis. Dan wordt de rechercheur die de leiding over het onderzoek heeft, doodgeschoten en Jack Willows en zijn nieuwe partner Claire Parker worden met de zaak belast. Een homoseksuele taxichauffeur, een drietal vrolijke drinkebroers en een vrouwelijke psychiater worden kort na elkaar vermoord. De sluipschutter slaat keert op keer toe, de tussenpozen worden steeds korter. Maar op de plaats van de misdaad laat de moordenaar steeds zijn sporen na. Zo komen Willows en Parker erachter dat hij een spelletje met hen speelt, de rechercheurs worden in een dodelijk kat-en-muis-spel naar de plaats van de volgende moord geleid. Er is al één politieman vermoord. Wat is het motief van de moordenaar? Wie wordt het volgende slachtoffer?
Schrijver: Laurence Gough
Oorspronkelijke titel: The goldfish bowl
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6291-425-X
Uitgever: BZZTôH
De getatoeëerde hoer
Mannie Katz, een huurmoordenaar uit Vancouver, krijgt opdracht om drie mensen te vermoorden... Tijdens een korte visvakantie treft inspecteur Willows van de politie van Vancouver het lijk van een meisje aan in een rivier. Ze heeft een tatoeage op haar arm. Claire Parker, de collega van Willows, treft het verminkte lijk van een jongen aan in een rijdend bordeel. Een tatoeage is uit zijn arm weggesneden. Willows en Parker proberen de moordenaar te achterhalen, die probeert zijn derde slachtoffer te vinden, maar bovendien bedreigd wordt door zijn opdrachtgever, die van een opgeruimd karwei houdt.
Schrijver: Laurence Gough
Oorspronkelijke titel: Death on a no. 8 hook
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-6291-537-X
Uitgever: BZZTôH
Moord zonder motief
In Moord zonder motief heeft een huurmoordenaar het voorzien op Claire Parker, detective op de afdeling Moordzaken van de Vancouver-politie. Frank Wright, gehuurd door een man met een onbekende wrok tegen Claire, reist naar Vancouver om haar om zeep te helpen. Intussen worden Claire Parker en haar partner Jack Willows ingeschakeld om een moord op een jonge vrouw op te lossen waarvan het motief onduidelijk is. Cherry Ngo, haar vriend, is de enige getuige. Hij is uitermate koppig en vertikt het om aan het onderzoek mee te werken. Als een tweede, even bizarre moord plaatsvindt, begint de jacht op de tweevoudige moordenaar. Maar als Willows en Parker hun achtervolging inzetten, blijkt dat ook Parker zelf achtervolgd wordt...
Schrijver: Laurence Gough
Oorspronkelijke titel: Accidental deaths
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6291-795-X
Uitgever: BZZTôH