Boekenplank:
Kies

Boeken van Claudia Gray

Meer over Claudia Gray

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1970

Website: Claudia Gray


De Vuurvogel / The Firebird

  1. Duizend stukjes van jou - A thousand pieces of you
  2. Tienduizend hemels boven jou - Ten thousand skies above you
  3. Een miljoen werelden met jou - A million worlds with you

Spellcaster

  1. Zwartspreuk - Spellcaster
  2. Zwartkracht - Steadfast
  3. Zwartkunst - Sorceress

gedetailleerd overzicht

De Vuurvogel / The FirebirdDuizend stukjes van jou

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar - de briljante onderzoeksassistent Paul - naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan...

In de dimensies waarin ze terechtkomt - futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat - komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken...

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: A thousand pieces of you
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402714807
Ebook: 9789402750331
Uitgever: HarperCollins
Tienduizend hemels boven jou

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen...

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: Ten thousand skies above you
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402710205
Ebook: 9789402751383
Uitgever: HarperCollins
Een miljoen werelden met jou

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaatje waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Inmiddels heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley erop uit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft.

Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde Marguerite uit een andere dimensie, die de echte Marguerite altijd een stap voor lijkt te zijn.

Het wordt een strijd tussen de Marguerites... en er kan er maar één winnen!

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: A million worlds with you
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402723106
Ebook: 9789402752007
Uitgever: HarperCollins

SpellcasterZwartspreuk

Hoe moet ze het opnemen tegen zoveel duistere magie?

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft!

Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen?

Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust...

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: Spellcaster
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402700534
Ebook: 9789402753936
Uitgever: HarperCollins
Zwartkracht

Nadia en haar vrienden dachten dat ze het kwaad in Captive’s Sound hadden verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth, een klasgenoot die in werkelijkheid een tovenares is, is terug: mooier, machtiger en gevaarlijker.

Bovendien manifesteert zich een nieuw en nog groter kwaad in hun woonplaats. Hoewel Nadia’s magische krachten zijn toegenomen, voelt ze zich nog steeds een groentje en is er niemand die haar hiermee kan helpen. Ze moet alle zeilen bijzetten om haar vrienden te beschermen en voelt zich kwetsbaarder dan ooit voor de donkere verleiding...

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: Steadfast
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402701128
Ebook: 9789402755299
Uitgever: HarperCollins
Zwartkunst

Nadia heeft al heel wat gevaren afgewend. Haar magie neemt toe, maar ze is nog steeds een beginneling op het gebied van de toverkunst. In een laatste poging om Captive's Sound te redden, doet ze alsof ze kiest voor de duistere macht die hen bedreigt en begeeft ze zich op het gevaarlijke pad van de zwarte magie.

Daardoor is ze afgesneden van de hulp van haar vrienden. Ze mist vooral de steun van Mateo, waardoor ze zich kwetsbaarder voelt dan ooit en op een vreemde manier wordt aangetrokken tot de duisternis. Ondertussen zit haar gezworen vijand Elizabeth ook niet stil. Ze blijkt tot nog meer in staat dan Nadia had gedacht en brengt het kwaad steeds dichterbij.

De strijd barst los, verrassende verbonden worden gesloten en ware liefde wordt op de proef gesteld...

Schrijver: Claudia Gray
Oorspronkelijke titel: Sorceress
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402701227
Ebook: 9789402755992
Uitgever: HarperCollins