Boekenplank:
Kies

Boeken van Grebe & Leander

Het schrijversduo Grebe & Leander bestaat uit Camilla Grebe & Paul Leander Engström.

Meer over Grebe & Leander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Moskou Noir

  1. De poppenspeler - Dirigenten från Sankt Petersburg
  2. De handelaar - Handlaren från Omsk
  3. De meesterspion - Den sovande spionen

gedetailleerd overzicht

Moskou NoirDe poppenspeler
Zakenman Tom Blixen heeft Zweden verruild voor Moskou en werkt bij de invloedrijkste bank van Rusland. Als zijn leidinggevende Rebecka wordt gepasseerd bij het verzoek een deal te begeleiden, kan Tom zijn geluk niet op. Zijn nieuwe cliënt is Ruslands grootste oliemaatschappij, geleid door de zeer machtige en gevaarlijke oligarch Boris Romanov.

Al snel wordt Tom meegevoerd in het decadente nachtleven van Moskou en raakt hij verstrikt in een spiraal van samenzweringen en geweld. Als zijn beste vriend wordt vermoord, voelt Tom zich verantwoordelijk voor diens vrouw en dochter: zijn ex-geliefde Olga en de zesjarige Ksenia. Langzaamaan bloeit er tussen hem en Olga iets moois op, maar dat wordt verstoord door een desastreus ongeluk.

Terwijl Tom op onderzoek uitgaat naar de ware toedracht van het ongeluk, merkt hij dat niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van Ksenia gevaar loopt...
Schrijver: Grebe & Leander
Oorspronkelijke titel: Dirigenten från Sankt Petersburg
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026341984
Uitgever: Ambo | Anthos
De handelaar
In De handelaar wordt de Zweedse ambassadeurszoon op een zomernacht dood gevonden in Moskou. Naast hem ligt een zwaargewonde callgirl, die tegen alle verwachtingen in weet te overleven. Rechercheur Skoerov wordt op de zaak gezet. Hij laat zijn vriend Tom Blixen solliciteren op de baan die de overledene had bij het Russische bedrijf Maratech.

Tom ontdekt algauw dat Maratech een dekmantel is voor illegale wapenhandel en vermoedt een complot dat reikt tot in de allerhoogste politieke kringen. Ondertussen werkt Rebecka Hägg, Toms vriendin, aan de grootste financiële deal van haar leven. De verkoop van aandelen aan de Amerikaanse bank Lehman Brothers zal haar in één klap miljonair maken.
Schrijver: Grebe & Leander
Oorspronkelijke titel: Handlaren från Omsk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026341977
Uitgever: Ambo | Anthos
De meesterspion

Tom Blixen keert terug naar Zweden en begint bij energiebedrijf Swekraft. Hij leidt samen met Knut Svedberg een project waarvoor hij bij de Zweedse en Russische overheden lobbyt voor een gaspijplijn tussen Rusland en Duitsland, via Zweden.

Dat de gemoederen hoog kunnen oplopen, weet Tom - maar wanneer Knut overlijdt door poloniumvergiftiging, blijkt dat er meer op het spel staat dan Tom had kunnen bedenken...

Schrijver: Grebe & Leander
Oorspronkelijke titel: Den sovande spionen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789041423924
Uitgever: Ambo | Anthos